Ενημέρωση Χαρδαλιά: Περιορισμός ωραρίου τοπικά σε νυχτερινά κέντρα - Ποια είναι τα νέα μέτρα

Ενημέρωση Χαρδαλιά: Περιορισμός ωραρίου τοπικά σε νυχτερινά κέντρα - Ποια είναι τα νέα μέτρα

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η περίοδος του Δεκαπενταύγουστου θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη του κορωνοϊού στην πατρίδα μας, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη  ενημέρωση για τον κορωνοϊό, για πρώτη φορά μετά από δύο μήνες μαζί με τον ειδικό λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο κ. Χαρδαλιάς ξεκίνησε την ενημέρωση με την υπενθύμιση της αναφοράς του στην  τελευταία κοινή ενημέρωση με τον Σ. Τσιόδρα ότι  για  οποιοδήποτε ζήτημα προκύψει θα υπάρχει ενημέρωση, αλλά «αν  μας ξκαναδείτε να κάνουμε ενημέρωση με τον κ. Τσιόδρα τα πράγματα θα έχουν δυσκολέψει». Πρόσθεσε όμως: Δεν είμαστε ξανά στην καθημερινή ενημέρωση, αλλά θέλουμε να περιγράψουμε την κατάσταση με σαφήνεια». 

«Δεν είμαστε στον Μάρτιο. Η αύξηση αυτή των κρουσμάτων δεν έχει φέρει πίεση στις μονάδες Υγείας» σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. Όπως ανέφερε στις ΜΕΘ σήμερα βρίσκονται 13 άτομα έναντι 44 τον Μάρτιο. Συμπλήρωσε όμως ότι εχθρός στη μάχη κατά της πανδημίας παραμένει ο εφησυχασμός, αν και η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει καλύτερη εικόνα σε σχέση με άλλες χώρες. 

«Εξακολουθούμε να εκτιμούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και να παίρνουμε μέτρα,. Αυτό δεν είναι δείγμα προχειρότητας» τόνισε. 

«Το Πάσχα κάναμε πολύ πιο δύσκολα πράγματα μακριά από τις εκκλησίες και τις αγαπημένα μας πρόσωπα. Τώρα το μόνο που χρειάζεται είναι να τηρήσουμε τα μέτρα» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς ο οποίος  ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για τη δήλωσή τους προς τους πιστούς να φορούν μάσκες στις εκκλησίες.

Κορονοϊός: Πού εντοπίστηκαν τα 121 νέα κρούσματα - 47 στη Θεσσαλονίκη, 26 στην Αττική

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ 

«Η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς ο οποίος αναφέρθηκε σε μια σειρά νέων μέτρων

Ανάμεσα σε αυτά: 

-Απαγορεύεται η διέλευση από τα ελληνοαλβανικά σύνορα στην Κακαβιά από 11 μμ μέχρι 7 πμ.

-Όποιος έρχεται από Αλβανία θα υποχρεώνεται σε επταήμερη καραντίνα  

-Παρατείνεται  το όριο των 100 ατόμνων σε κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμοι, βαπτίσεις, κηδείες)

Εντατικοί έλεγχοι σε εργοστάσια τροφίμων, εντάσσεται και ο ΕΦΕΤ στους ελέγχους 

- Αναλόγως του επιδημιολογικού κινδύνου δυνατότητα περιορισμού του  ωραρίου τοπικά στα κέντρα διασκέδασης

Οι πολίτες πρέπει να τηρούν τα μέτρα πάντα και παντού Δεν πρέπει να τα ξεχνάμε ούτε τον δεκαπανταύγουστο» κατέληξε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. 

Ο κ. Χαρδαλιάς απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου γενικού lockdown αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εξειδικευμένων μέτρων, όπως η  υποχρέωση SMS για ειδικές ομάδες πληθυσμού και σε συσγκεκριμένες περιοχές. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα