Ρόδος: Θετικός στον κορονοϊό καλεσμένος σε γάμο στη Θεσσαλονίκη

Θετικός στον ιό του κορονοϊού βρέθηκε σήμερα υπάλληλος σε υπηρεσία του δήμου της Ρόδου, γεγονός που κινητοποίησε αμέσως τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες της περιοχής.

Σύμφωνα με το rodiaki.gr, ο εργαζόμενος, είχε μεταβεί τις προηγούμενες μέρες, σε κοινωνική εκδήλωση-γάμο που έγινε στη Βόρειο Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη και όπως όλα δείχνουν η μετάδοση του ιού έγινε είτε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, είτε στη διάρκεια του ταξιδιού. Ο ίδιος δεν έχει ιδιαίτερα συμπτώματα, αλλά τέθηκε άμεσα σε καραντίνα. Η εξέταση (τεστ) που έγινε στα μέλη της οικογένειάς του, είχαν αρνητικό αποτέλεσμα.

Η περίπτωση είναι υπό πλήρη έλεγχο, ενώ ολοκληρώθηκε η ιχνηλάτηση των επαφών του. Σε όλους όσους ήρθα μαζί του συστήθηκε (με εντολή της διευθύντριας της υπηρεσίας και των υγειονομικών αρχών) να τεθούν σε 10ήμερο κατ οίκον περιορισμό και να θερμομετρώνται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Το κρούσμα σε τουρίστρια
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, μετά από το αποτέλεσμα που έδειξαν οι δειγματολογικοί έλεγχοι που έγιναν με την άφιξή της στο αεροδρόμιο της Ρόδου σε τουρίστρια διαπιστώθηκε ότι η ίδια ήταν θετική στον κορονοϊό.

Όπως προβλέπεται από το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο, μεταφέρθηκε (με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ) στο ειδικό ξενοδοχείο που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις μαζί με συγγενικό της πρόσωπο, όπου και θα παραμείνει για διάστημα 15 τουλάχιστον ημερών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ