Κορονοϊός: Σαρωτικοί έλεγχοι από την ΕΛΑΣ - Που έπεσαν τα περισσότερα πρόστιμα

Περισσότερα από 300 πρόστιμα την ημέρα κόβει η Ελληνική Αστυνομία από την αρχή του μήνα ενώ προχώρησε και σε μια σύλληψη, στο πλαίσιο ελέγχων για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού σε όλη την επικράτεια, σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία που εξέδωσε.

Από τις αρχές του μήνα έχουν βεβαιωθεί περισσότερες από 600 παραβάσεις, με τα πρόστιμα να πέφτουν βροχή μετά και την επέκταση των μέτρων κατά της πανδημίας του κορονοϊού που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

"Πρωταθλήτρια" στις παραβασεις η Αττική στη μη χρήση μάσκας

Οι περισσότερες "καμπάνες" για μη χρήση μάσκας έχουν πέσει στην Αττική, με την Ελληνική Αστυνομία να έχει βεβαιώσει μόνο το τελευταίο διήμερο 208 παραβάσεις. Ψηλά επίσης είναι και οι παραβάσεις κανόνων λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων.Για τη δεύτερη θέση για τις περισσότερες παραβάσεις για μη χρήση μάσκας πίσω από την Αττική, κονταροχτυπιούνται η Θεσσαλονίκη και η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Υπενθυμίζουμε πως η συγκεκριμένη παράβαση επιφέρει πρόστιμο των 150 ευρώ.

Από το πρωί οι Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής πραγματατοποίησαν 385 έλεγχοι για αποτροπή εξάπλωσης Covid19 και βεβαιώθηκαν 30 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, οι 25 σε επιβάτες και οι 5 σε οδηγούς ταξί.

"Καμπάνες" σε νυχτερινά κέντρα

Δύο ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης συνελήφθησαν στο Αίγιο και στην Παροικιά της Πάρου, στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν από την Αστυνομία για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού. Επίσης επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ σε ταξιδιώτη που δεν είχε συμπληρώσει την ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator Form).

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ένας από τους δύο καταστηματάρχες που συνελήφθησαν, αυτός στο Αίγιο είναι ιδιοκτήτης μπαρ που είχε σφραγιστεί γιατί δεν τηρούσε κανένα μέτρο, αλλά αδιαφόρησε πλήρως για το γεγονός και χτες το άνοιξε κανονικά. Ο δεύτερος συνελήφθη στην Παροικιά Πάρου, γιατί σύμφωνα με τα τετραγωνικά έπρεπε να είχε 13 άτομα στο κατάστημα του και είχε 31. Και οι δύο οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.

Εντείνονται οι έλεγχοι στα κοσμοπολίτκα νησιά-Μια σύλληψη για κορονο-πάρτι

Κλιμακώνονται οι έλεγχοι της Αστυνομίας στα κοσμοπολίτικα νησιά, για την τήρηση των μέτρων που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού και εντόπισαν για μια ακόμα φορά παραβάσεις σε Μύκονο και Σαντορίνη, ενώ δεν διαπιστώθηκε παράβαση στην Πάρο.

Στη Μύκονο, συνελήφθη Βρετανός, για πάρτι που έκανε σε βίλα που είχε νοικιάσει στο νησί, ενώ ένας ακόμα υπεύθυνος καταστήματος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο γιατί το κατάστημα έπαιζε μουσική χωρίς σχετική άδεια.Ο Βρετανός συνελήφθη μετά από καταγγελία για το πάρτι, που έκανε στη βίλα και παραπέμφθηκε στην Δικαιοσύνη για ηχορύπανση.

Όπως έγινε γνωστό από πηγές της αστυνομίας, οι αστυνομικοί που πήγαν στο σημείο, διαπίστωσαν ότι πράγματι γινόταν φασαρία από πάρτι, ωστόσο το νομικό πλαίσιο δεν επιτρέπει την είσοδο των αστυνομικών στο σπίτι χωρίς σχετική άδεια, γι’ αυτό κλήθηκε ο ενοικιαστής και συνελήφθη για την ηχορύπανση.

Συνολικά έγιναν στη Μύκονο 17 έλεγχοι. Στην Σαντορίνη ελέγχθηκαν 13 κέντρα διασκέδασης και βεβαιώθηκαν δύο αυτόφωρες παραβάσεις για ηχορύπανση στα Φηρά.Τέλος στην Πάρο έγιναν έλεγχοι σε έξι μπαρ στη Νάουσα, χωρίς να διαπιστωθεί κάποια παράβαση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα