Κορονοϊός: 110 κρούσματα στην Ελλάδα σε ένα 24ωρο. Ανησυχία και προβληματισμός

Κορονοϊός: 110 κρούσματα στην Ελλάδα σε ένα 24ωρο. Ανησυχία και προβληματισμός

Τα κρούσματα του κορονοϊού που ανακοινώθηκαν σήμερα 1/8 στην Ελλάδα από τον ΕΟΔΥ είναι 110 εκ των οποίων τα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχουν καταγραφεί  ακόμη θάνατοι.

1280 (27.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2252 (49.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 2 (20.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 60.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 206 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 Κορωνοϊός: Συναγερμός στην Καβάλα

Πέρα από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, το ενδιαφέρον των επιστημόνων και των Αρχών εστιάζεται στην Καβάλα όπου τα τελευταία 24ωρα καταγράφεται ανησυχητικός αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού.

Η τελευταία περίπτωση αφορά ένα εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος όπου εντοπίστηκαν 24 κρούσματα κορωνοϊού, με συνέπεια να ξεκινήσει μια μεγάλη επιχείρηση ιχνηλάτησης.

Για την Καβάλα σήμανε «καμπανάκι» και ο Ιατρικός Σύλλογος της πόλης, θέτοντας επιτακτικά την ανάγκη για αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και την εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας προκειμένου να αποφευχθεί ένα τοπικό lockdown.

Ηδη τρία κλιμάκια του ΕΟΔΥ βρίσκονται στην περιοχή με στόχο να πραγματοποιήσουν, σε πρώτη φάση, 140 τεστ.

Ελεγχοι παντού για μάσκες και αποστάσεις

Την ίδια στιγμή, ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε πλήρη επιφυλακή, με τις αρμόδιες Αρχές να πραγματοποιούν ελέγχους για τις μάσκες και αποστάσεις, ύστερα από τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν.

Οι έλεγχοι επικεντρώνονται τόσο σε νησιά όπως η Μύκονος, η Πάρος και η Σαντορίνη, αλλά και στα λιμάνια. Οι εικόνες, ωστόσο, που καταγράφονται σχεδόν καθημερινά εντείνουν την αγωνία για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση του πάρτι - συναυλίας που έγινε στα Νέα Στύρα της Εύβοιας, σε κλαμπ της περιοχής, όπου επικράτησε το αδιαχώρητο.

Συναγερμός στον ΕΟΔΥ για τον διπλασιασμό των εισαγωγών ασθενών με COVID-19 στα νοσοκομεία

Διπλασιάστηκαν οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό μέσα σε χρονικό διάστημα μόλις 15 ημερών κάτι που προκαλεί έντονη ανησυχία στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας καθώς οι τάσεις είναι συνεχώς αυξητικές το τελευταίο χρονικό διάστημα και κανείς δεν γνωρίζει τι μας επιφυλάσσει το εγγύς μέλλον ως προς την πορεία του Covid – 19.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στα νοσοκομεία αναφοράς του λεκανοπεδίου της Αττικής νοσηλεύονταν μέχρι και χθες 41 ασθενείς τόσο στις κλινικές όσο και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Στα μέσα Ιουλίου ο αντίστοιχος αριθμός ασθενών ήταν 21. Κατά συνέχεια από 14 – 29 Ιουλίου παρατηρείται διπλασιασμός των εισαγωγών, ενώ το απόγευμα θα δημοσιοποιηθούν από τον ΕΟΔΥ και τα σημερινά στοιχεία.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι την ίδια ώρα οι διασωληνώσεις ασθενών με κορονοϊό παραμένουν χαμηλά. Χθες είχαμε 5 ενώ στις 14 Ιουλίου είχαν καταγραφεί 7. Αυτό όπως τονίζουν οι γνωρίζοντες οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα στο γεγονός ότι τα κρούσματα είναι μεν σαφώς περισσότερα αλλά αφορούν πλέον όλο και μικρότερες ηλικιακές ομάδες, που απαιτούν σπανιότερα διασωλήνωση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα