Λαμία: Εξιτήριο για τους Σέρβους τουρίστες με κορονοϊό – Κυριακή πετάνε για Βελιγράδι

Λαμία: Εξιτήριο για τους Σέρβους τουρίστες με κορονοϊό – Κυριακή πετάνε για Βελιγράδι

Λήξη συναγερμού μέχρι τον επόμενο στη Λαμία. Ζευγάρι Σέρβων τουριστών με Covid – 19 πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο που τους φιλοξένησε για περισσότερες από 17 ημέρες.

Η περιπέτεια των Σέρβων τουριστών στη Λαμία – ενός άνδρα 56 ετών και της συνομήλικης γυναίκας του, ξεκίνησε στις 7 Ιουλίου και μαζί τους ξεκίνησε μία μεγάλη περιπέτεια όσων ήρθαν σε επαφή: τουριστικοί πράκτορες, οδηγοί ταξί και υγειονομικό προσωπικό.

Το συγκεκριμένο ζευγάρι ήρθε για τις καλοκαιρινές του διακοπές με γκρουπ από τη Σερβία και αντί να απολαύσουν τις ομορφιές της βόρειας Εύβοιας, απόλαυσαν τη φιλοξενία του Νοσοκομείου Λαμίας και του νέου ανακαινισμένου πέτρινου κτιρίου.

Είχαν φτάσει βέβαια στην Ελλάδα το Σάββατο 4 Ιουλίου, δύο ημέρες πριν κλείσουν τα Ελληνικά σύνορα για τους πολίτες της χώρας τους και είχαν καταλύσει σε ξενοδοχείο στην Αιδηψό.

Ο άνδρας αδιαθέτησε και επισκέφτηκε μαζί με τη σύζυγό του το Κέντρο Υγείας Αιδηψού, από όπου τους παρέπεμψαν στο Νοσοκομείο Λαμίας. Μάλιστα η μετάβαση τους από τη βόρεια Εύβοια στο Νοσοκομείο Λαμίας έγινε με δύο ταξί προς και από το λιμάνι της Αρκίτσας!

Από τη στιγμή που τα τεστ βγήκαν θετικά, σήμανε συναγερμός στο Νοσοκομείο και στην Πολιτική Προστασία και φυσικά στη Γενική Διεύθυνση Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΣτΕ, που ξεκίνησε έναν αγώνα δρόμου ιχνηλάτησης των επαφών των δύο Σέρβων και κυρίως του εντοπισμού όσων μεσολάβησαν μέχρι να φτάσουν στον ασφαλή χώρο του Νοσοκομείου.

Τέλος καλό, με την αρνητικοποίηση δύο φορές των τεστ που έκαναν για κορονοϊό στο Νοσοκομείο. Φεύγοντας μάλιστα δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν στα σερβικά και στα αγγλικά, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Λαμίας.

Θα μείνουν μέχρι την Κυριακή (26.07.2020) στη Λαμία και στη συνέχεια θα αναχωρήσουν αεροπορικώς για την πατρίδα τους.

https://www.newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα