Μάτι: Απειλές κατά της ζωής του είχε καταγγείλει ο πραγματογνώμονας

Μάτι: Απειλές κατά της ζωής του είχε καταγγείλει ο πραγματογνώμονας

Αντιδράσεις και πολιτικές αντιπαραθέσεις εξακολουθούν να προκαλούν οι αποκαλύψεις για την τραγωδία στο Μάτι με τους 102 νεκρούς πριν από δύο χρόνια. Η «Καθημερινή» έφερε στη δημοσιότητα διαλόγους και στοιχεία που δείχνουν απόπειρα συγκάλυψης της έρευνας, σχετικά με τα τυχόν λάθη και παραλείψεις που έγιναν το βράδυ της 23ης Ιουλίου του 2018. 

Οι διάλογοι που φέρνει στο φως η εφημερίδα προκαλούν σοκ, καθώς το δημοσίευμα αναφέρει πως ο πραγματογνώμονας αξιωματικός της Πυροσβεστικής, Δημήτρης Λιότσος, στον οποίο ανατέθηκε από τη Δικαιοσύνη να  διαλευκάνει τις τυχόν ευθύνες των αρμοδίων στη μεγάλη πυρκαγιά φαίνεται να δέχτηκε πιέσεις από τον τότε αρχηγό της πυροσβεστικής υπηρεσίας, Βασίλη Ματθαιόπουλο.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος στην ηγεσία της Πυροσβεστικής κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να πίεσε και να απείλησε τον αξιωματικό της Πυροσβεστικής ο οποίος και ανέλαβε με εισαγγελική παραγγελία τη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας. «Θάψ’ τα, μην μπλέξεις, σου μεταφέρω άνωθεν εντολές, πολιτικές, ''από το υπουργείο'', μη δείξεις ονόματα, θα τα βάλεις με την περιφερειάρχη, φτιάχτα απλά, ο άνεμος, τα πεύκα, μέσα στα σπίτια, τα αυθαίρετα και μην γράψεις για ευθύνες ανωτέρων σου. Θα σε σκίσουμε… θες καμία δυσμενή;», είναι τα λόγια που «καίνε» το υψηλόβαθμο τότε στέλεχος.

Είχε προηγηθεί το αποκλειστικό δημοσίευμα στο ethnos.gr στην πρόταση του Ανακριτή του  6ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών προς τον αρμόδιο Εισαγγελέα, με την οποία υποστήριζε στις 18 Ιουνίου 2020 ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις που δικαιολογούν την άσκηση συμπληρωματικής δίωξης για υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης κατά συρροή και το αδίκημα της έκθεσης με αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη κατά συρροή.

Ωστόσο, πριν από όλα αυτά, ο κ. Λιότσος είχε μιλήσει τον περαμένο Οκτώβριο στο OPEN TV και είχε καταγγείλει πως δεχόταν απειλές για τη ζωή του. Μάλιστα, είχε αποφασίσει να δημοσιοποιήσει αυτές τις απειλές, προκειμένου να «φοβίσει» όσους τον είχαν βάλει στο στόχαστρο. «Από τη στιγμή που παρέδωσα το πόρισμα και μετά, συνέβησαν κάποια γεγονότα. Όμως, οι επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις, παύουν πλέον να είναι συμπτώσεις», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο εμπειρογνώμονας, αναφέροντας ότι πρώτα επιχείρησαν δολιοφθορά στη μηχανή του και στη συνέχεια την έκλεψαν. Παράλληλα, τόνισε πως είχε δεχτεί απειλητικά μηνύματα. 

Περισσότερα, στο βίντεο του OPEN που ακολουθεί: 

Θάψτα - Μην γράψεις για ευθύνες. Οι απειλές και η συνομιλία – ντροπή με 102 αθώους νεκρούς

Η απόπειρα συγκάλυψης της τραγωδίας στο Μάτι - Κυνικά κτήνη ήταν υπεύθυνοι

 

Έθνος

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα