Πρωτοφανές περιστατικό σε Blue Star: Χειροπέδες σε ασθενή επειδή αρνήθηκε έλεγχο για κορονοϊό

Πρωτοφανές περιστατικό σε Blue Star: Χειροπέδες σε ασθενή επειδή αρνήθηκε έλεγχο για κορονοϊό

Πρωτοφανές περιστατικό συνέβη σε πλοίο της γραμμής στο λιμάνι Ακαντίας της Ρόδου, που θα απέπλεε για τη Λέρο, κατά τη διάρκεια επιβίβασης και του ελέγχου. 

Στελέχη του Λιμενικού θέλησαν να ελέγξουν έναν άνδρα που βρισκόταν μόνος του σε κάθισμα αεροπορικού τύπου. Ο άνδρας αυτός δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα των λιμενικών και εκείνοι του ζήτησαν να τους ακολουθήσει, με αποτέλεσμα εκείνος να αντιδράσει επιθετικά. Στη συνέχεια, οι λιμενικοί (τρεις τον αριθμό) … του πέρασαν χειροπέδες. Τελικά ήρθε η αδελφή του, ενημέρωσε τους ένστολους πως ο άνθρωπος έχει πρόβλημα υγείας και τον άφησαν ελεύθερο. Έκαναν καταγγελία και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού αναφέρει: “Τα στελέχη του Λιμενικού μετέβησαν στο πλοίο, όπου εντόπισαν έναν άνδρα να βρίσκεται μόνος του σε κάθισμα αεροπορικού τύπου άνευ υποδημάτων και του ζήτησαν τα στοιχεία του, χωρίς αυτός να ανταποκρίνεται – κι όταν του ζήτησαν να τους ακολουθήσει, αντέδρασε βίαια εις βάρος τους, με αποτέλεσμα να ακολουθηθεί η διαδικασία χειροπέδησής του”. “Στη συνέχεια, κατόπιν ελέγχου σε ταξιδιωτικό σάκο που βρισκόταν κοντά του, βρέθηκε μία ταυτότητα γυναίκας, η οποία, έπειτα από ανακοίνωση του πλοίου, προσήλθε στο σημείο και ανέφερε πως είναι η αδερφή του ανωτέρω, ο οποίος κατά δήλωσή της αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας κι ότι τον συνόδευε στη Λέρο”. Σύμφωνα με το Λιμενικό, τα στελέχη του αφαίρεσαν τις χειροπέδες και απηύθυναν συστάσεις προς τη συγγενή του να μην απομακρύνεται από τον αδερφό της, ώστε να μεριμνά για την ασφάλειά του. Στη συνέχεια τα ανωτέρω στελέχη αποβιβάστηκαν από το πλοίο, το οποίο απέπλευσε κανονικά για την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του. Κατά τον κατάπλου του εν λόγω πλοίου στη Λέρο, ο ανωτέρω ασθενής υποστήριξε ότι δέχθηκε επίθεση από τα στελέχη Λιμενικού”.

http://www.topontiki.gr

Δείτε ακόμα