Επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης: Δύο διασωληνωμένοι - Τώρα σας άρεσε; φώναζε ο δράστης

Επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης: Δύο διασωληνωμένοι - Τώρα σας άρεσε; φώναζε ο δράστης

Γνωστός στην Αστυνομία φέρεται να είναι ο 45χρονος δράστης της επίθεσης με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης, καθώς είχε συλληφθεί το 2017 για φθορές σε παρκόμετρα της πόλης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, μόλις συνελήφθη από τους άντρες της Αστυνομίας επαναλάμβανε τη φράση “Σας άρεσε έ;”, ενώ φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Μάλιστα, υπάλληλος της ΔΟΥ Κοζάνης ανέφερε στο Kozanimedia πως ο δράστης τις τελευταίες ημέρες πήγαινε συχνά στη ΔΟΥ Κοζάνης, χωρίς λόγο, και είχε συνομιλίες με εργαζόμενους, τους οποίους και ενοχλούσε .

Ο δράστης που έχει συλληφθεί τραυμάτισε τέσσερις υπαλλήλους.  Σύμφωνα με πληροφορίες, σοβαρή είναι η κατάσταση του άντρα υπαλλήλου (ηλικίας 50- 55 ετών) από το Τμήμα Εισοδήματος της ΔΟΥ Κοζάνης, ο οποίος νωρίτερα, δέχτηκε την επίθεση με τσεκούρι.

Διασωληνώθηκε και η κατάστασή του κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή, αφού το τραύμα στο κεφάλι είναι αρκετά “βαρύ”.

Διασωληνώθηκε όμως και μία εργαζόμενη, ηλικίας περίπου 55 ετών, η οποία έχει σοβαρό τραύμα στη μύτη και στο μάτι και σύμφωνα με το kozan, έχει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Μία τρίτη εργαζόμενη που τραυματίστηκε στην επίθεση, ηλικίας περίπου 47 ετών έχει θλαστικό τραύμα στο κεφάλι. Υπάρχει ακόμα μία εργαζόμενη τραυματίας (με πολύ ελαφρύ τραύμα), η κατάσταση της οποίας ευτυχώς, φαίνεται ότι δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Ο δράστης, ηλικίας περίπου 45 ετών, που εισέβαλε στην εφορία οπλισμένος με τσεκούρι και άρχισε να χτυπάει στα τυφλά, όσους εκείνη την ώρα εργάζονταν το τμήμα εισοδήματος, αφοπλίστηκε από τον προϊστάμενο του τμήματος και έναν άλλον άνδρα και ακινητοποιήθηκε.

Μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχει διευκρινιστεί ο λόγος για τον οποίο εισέβαλε στο 2ο όροφο της δημόσιας υπηρεσίας, που βρίσκεται στην οδό Αριστοτέλους.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης, γύρω στις 13.15, κρατώντας μία πλαστική σακούλα , μπήκε στο κτήριο, δίνοντας κανονικά το όνομά του στον έλεγχο της εισόδου, του έγινε η τυπική θερμομέτρηση και κατόπιν ανέβηκε στο 2ο όροφο, όπου βγάζοντας από τη σακούλα ένα μικρό τσεκούρι, άνοιξε τις πόρτες των γκισέ και επιτέθηκε στους υπαλλήλους. Πρώτη δέχθηκε τα χτυπήματα μία γυναίκα υπάλληλος, και κατόπιν επιτέθηκε σε άλλους δύο συναδέλφους της, που δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, έναν άνδρα και μία γυναίκα.

Μία τέταρτη υπάλληλος στην προσπάθεια της να αποφύγει τα χτυπήματα του δράστη, έπεσε πανικόβλητη στις σκάλες και τραυματίστηκε στο πόδι. Όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο "Μαμάτσειο" νοσοκομείο της Κοζάνης. Από τους τέσσερις τραυματίες, ο άνδρας φέρεται να έχει δεχθεί περισσότερα χτυπήματα και σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο, η κατάστασή του χαρακτηρίζεται πολύ σοβαρή.

Μετά το περιστατικό στην Κοζάνη μεταβαίνει ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής της ΑΑΔΕ επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών. Επίσης, ενημέρωσε τον υπουργό και τον υφυπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και Απόστολο Βεσυρόπουλο. Με βάση με τις ίδιες πληροφορίες, η κατάσταση ενός εκ των τραυματιών κρίνεται κρίσιμη.

Ο δράστης, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, φέρεται να έχει ψυχικά προβλήματα και έχει συλληφθεί.

Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μια αυτόπτης μάρτυρας, εργαζόμενη στο τμήμα που δέχθηκε την επίθεση ανέφερε ότι ο "δράστης μπήκε πρώτα μέσα στο τμήμα Κεφαλαίου και κατόπιν έστριψε και πήκε στο τμήμα Εισοδήματος."Ενας συνάδελφος του υπέδειξε ότι δεν μπορεί να μπει μέσα αλλά χρειάζεται να πάρει το αριθμημένο χαρτάκι της προτεραιότητας. Χωρίς να πει κουβέντα ξεκρέμασε από την πλάτη του ένα μικρό σακκίδιο εβγαλε τον τσεκούρι και χτύπησε τον Πέτρο...Η επόμενη κίνηση του ήταν να χτυπήσει δυο φορές την Δώρα...Στο τέλος και όταν όλοι φωναζαν κι έτρεχαν δεξιά κι αριστερά πανικόβλητοι αυτός είπε... "τωρα σας άρεσε; Καλά να πάθετε..."

Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν ότι η επίθεση από τον δράστη έγινε με μανία και χωρίς να πει ,στην αρχή της επίθεσης, το παραμικρό. Ο προϊστάμενος της εφορίας και ένας άλλος υπάλληλος που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον δράστη, κατάφεραν να τον εξουδετερώσουν όταν αυτός κινήθηκε εναντίον του πρώτου, κραδαίνοντας το τσεκούρι και εκείνη τη στιγμή, ο δεύτερος κινήθηκε έγκαιρα και κατάφερε να τον συγκρατήσει.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα