Αγγίζουν τα 500 τα κρούσματα του κορονοϊού. Αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

Αγγίζουν τα 500 τα κρούσματα του κορονοϊού. Αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

Με την είσοδο των Βρετανών τουριστών στη χώρα μας συνεχίζεται η τρίτη εβδομάδα του Ιουλίου, του πρώτου μήνα της φετινής διαφορετικής τουριστικής περιόδου που ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο και όπως όλα δείχνουν θα χαρακτηρίζεται κυρίως από την επιδημία του κορωνοιού.

Οι υγειονομικές αρχές της χώρας είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε ένα κρας τεστ"για την χώρα και τον τουρισμό, πραγματοποιώντας εκτεταμένους μοριακούς ελέγχους στους Βρετανούς επισκέπτες προκειμένου να διαπιστώσουν ποιο είναι το ποσοστό των θετικών σε κορωνοιό.

Αν το ποσοστό των θετικών τουριστών είναι μεγάλο, θα "κλείσουν" πάλι τα σύνορα για το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι έλεγχοι που έγιναν χθες ήταν δειγματοληπτικοί, αλλά δόθηκε ιδιαίτερα προσοχή στις πτήσεις από Μεγάλη Βρετανία, ώστε να ληφθούν όσο το δυνατόν περισσότερα δείγματα και να εξεταστούν. Συνολικά αναμένονται περίπου 200 πτήσεις αυτην την εβδομάδα από τη Μεγάλη Βρετανία.

Ωστόσο, με αμείωτη προσοχή παρακολουθούν και ό,τι συμβαίνει στον Προμαχώνα, τη βασική χερσαία πύλη εισόδου της xώρας, από όπου έχουν περάσει ούτως η άλλως, τα περισσότερα από τα κρούσματα.

Το μέτωπο των τουριστών παραμένει ενεργό, ενώ σε συνεχή επιφυλακή βρίσκονται οι αρμόδιοι για το εσωτερικό μέτωπο των εγχώριων κρουσμάτων. Από την 1η Ιουλίου μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί στις πύλες εισόδου της χώρας 277 θετικοί τουρίστες σε κορωνοιό. Την ίδια στιγμή, τα συνολικά κρούσματα κορωνοιού αγγίζουν τα 500.

Οι αριθμοί αποκαλύπτουν την επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα για τον Ιούλιο. Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία συνεχώς αυξάνονται, όπως και οι διασωληνώσεις. Εχθές νοσηλεύονταν στα νοσοκομεία αναφοράς κορωνοιού 91 ασθενείς. Ο αριθμός αυτός στο τέλος Ιουνίου ήταν υποδιπλάσιος.

Αύξηση σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες και στον αριθμό των διασωληνωμένων - έχουν φτάσει τους 13 από 9 που ήταν τον Ιούνιο. Αμετάβλητος παραμένει ευτυχώς ακόμη ο αριθμός των θυμάτων - παραμένουν για ένατη ημέρα στους 193.

Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν την ανάγκη για περαιτέρω πλέγμα μέτρων στη χώρα, ώστε να συγκρατηθεί η ανεξέλεγκτη πορεία του κορωνοιού. Χθες τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, ήταν 27 νέα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Συνολικά τα εισαγόμενα είναι 9.

Ειδικότερα, τα κρούσματα εντοπίστηκαν ως εξής:

4 κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

5 εισαγόμενα κρούσματα που πήγαν αυτοβούλως για έλεγχο,

8 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,

5 στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,

2 στην περιφερειακή ενότητα Γρεβενών,

1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,

1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς

1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πάρου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα