Διπλασιάστηκαν οι νοσηλευόμενοι για κορονοϊό - Αν γίνουμε Σερβία δεν θα αντέξουμε

Για την αύξηση του αριθμού των ατόμων που νοσηλεύονται με κορονοϊό, τη χρήση μάσκας τις ανησυχίες των επιστημόνων μίλησε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη σε τηλεοπτική της συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης (15/7).

Μιλώντας στο Open είπε πως διπλασιάστηκαν οι νοσηλευόμενοι με κορονοϊό και σημείωσε: Έχουμε διπλασιασμό κρουσμάτων. Οι μάσκες δεν έπρεπε να βγουν. Στους κλειστούς χώρους δεν γίνεται να μην φοράμε μάσκες, στα σούπερ μάρκετ, αλλά και οι υπάλληλοι των καταστημάτων. Όταν λέμε και ξελέμε, υπάρχει θέμα. Ο κόσμος είναι χαλαρός. Πρέπει να είμαστε κάθετοι» τόνισε.

Αναφερόμενη στα εισερχόμενα κρούσματα η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιά είπε «Δεν είναι δυνατόν να γίνονται έλεγχοι σε όλους. Τα εργαστήρια είναι συγκεκριμένα. Σωστό είναι το μέτρο με τους ελέγχους αν και δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι με τα πιστοποιητικά».

«Αυτά που φοβόμαστε είναι τα ορφανά κρούσματα, γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε ιχνηλάτηση. Αν γίνουμε Σερβία δεν έχουμε τις υποδομές. Είναι δύσκολα τα πράγματα» επεσήμανε

 

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα