Σε ποιες περιοχές εντοπίστηκαν τα 24 νέα κρούσματα κορονοϊού σήμερα 13 Ιουλίου

Σε ποιες περιοχές εντοπίστηκαν τα 24 νέα κρούσματα κορονοϊού σήμερα 13 Ιουλίου

24 νέα κρούσματα της πανδημίας του κορονοϊού ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Δείτε πού εντοπίζονται.

Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 24 νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με την καθιερωμένη γραπτή ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Σύμφωνα με αυτή, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.826, ενώ τα θύματα της Covid-19 στη χώρα μας παραμένουν 193.

Αναλυτικότερα, έγινε γνωστό πως:

- τέσσερα (4) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

- τρία (3) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

- έξι (6) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,

- τέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς,

- τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,

- δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,

- ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ροδόπης,

- ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας από τον Δήμο Αλεξάνδρειας.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 24 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3826, εκ των οποίων το 54.5% αφορά άνδρες.

1007 (26.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2002 (52.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

12 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 59 ετών. 3 (25.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Υπενθυμίζεται πως χθες ανακοινώθηκαν 31 νέα κρούσματα στη χώρα μας, εκ των οποίων εισαγόμενα ήταν τα 7 (τέσσερα εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου συν τρία που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο).

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα