Επίθεση με βιτριόλι: Πως είναι η υγείας της Ιωάννας - Πότε βγαίνει από το νοσοκομείο

Συνεχίζει να δίνει μάχη η 34χρονη Ιωάννα που δέχθηκε στην Καλλιθέα επίθεση με βιτριόλι στις 20 Μαΐου και σε λίγες μέρες κλείνει δυο μήνες στο νοσοκομείο, ενώ σε δήλωσή του ο δικηγόρος της Απόστολος Λύτρας είχε πει ότι θα χρειαστεί όχι μόνο πολλούς ακόμα μήνες στο νοσοκομείο, αλλά και τουλάχιστον 30 χειρουργεία. Τόσο η ψυχική όσο και η σωματική κατάσταση της άτυχης Ιωάννας απασχολούν τόσο το συγγενικό της περιβάλλον, όσο και τους θεράποντες γιατρούς της.

Η νεαρή γυναίκα έχει κάνει πέντε μεγάλα χειρουργεία, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν ακόμα δυο έως τρία μεγάλα για να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση.

Η ιατρός είχε εστιάσει και στο πολύ δύσκολο κομμάτι της ψυχικής θεραπείας της Ιωάννας στο οποίο την βοηθούν άνθρωποι με μεγάλη εμπειρία, ενώ είχε υπογραμμίσει ότι ήταν θετικό στοιχείο η σύλληψη της γυναίκας που της έριξε το βιτριόλι. Χαρακτηριστικά η κ. Καλοφώνου είχε πει: "Είναι σαρωτικό αυτό που έχει πάθει και για το σώμα της και για την ψυχή της".

Τα νέα δεδομένα και η εξέλιξη της υγείας της

Σε συνέντευξή της στην Real News, η κ. Καλοφώνου αναφέρθηκε στη σκληρή μάχη που δίνουν κάθε μέρα χέρι-χέρι γιατρός και ασθενής και μάλιστα μόνο καλά λόγια είχε να πει για την Ιωάννα, που έχει δείξει μέχρι σήμερα θέληση και δύναμη για ζωή. "Είναι μαχήτρια" είπε η κ. Καλοφωλιά. "Είναι έξυπνη και συνεργάσιμη. Παλεύει καθημερινά, θέλει να πάει καλά. Είναι από τους πιο δυνατούς ασθενείς".

Η ζημιά που έχει υποστεί η Ιωάννα αποκαθίσταται σιγά σιγά με την αφαίρεση των εγκαυματικών επιφανειών που καταλαμβάνουν το 20% του σώματός της και την κάλυψή τους από υγιή ιστό. Ο ρυθμός με τον οποίο γίνονται τα χειρουργεία είναι ένα την εβδομάδα, αλλά υπάρχουν και διαλείμματα για να ξεκουραστεί η ασθενής.

"‘Όταν θα έχουμε κλείσει το μεγαλύτερο ποσοστό των εγκαυμάτων, η Ιωάννα θα πάει σπίτι της. Όμως μετά, θα ξανάρθει για τη δεύτερη φάση” είπε η κ. Kαλοφωλιά στην Real.

Θετικό και υποστηρικτό το περιβάλλον γύρω της

Η μητέρα της 34χρονης Ιωάννας, που δεν έχει φύγει λεπτό από το πλευρό της, στηρίζοντάς τη όσο πιο πολύ μπορεί, θέλησε να ευχαριστήσει τον κόσμο που στέκεται στο πλάι της κόρης της. "Έχουμε μεγάλο πόνο και στεναχώρια, όμως πρέπει να είμαστε δυνατοί για το παιδί μας. Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που στέκεται δίπλα μας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για την οικογένειά μας", είπε η μητέρα της Ιωάννας στο Star. Η οικογένεια και οι φίλοι της είναι πάντα στο πλευρό της και μάλιστα η φίλη της Ιωάννα Πίττη έχει μιλήσει και εκείνη για τη δύναμη ψυχής της νεαρής γυναίκας και την μητέρα της που είναι δίπλα της νυχθημερόν.

"Είναι σε δύσκολη κατάσταση. Με την ψυχολογία της φυσικά να έχει σκαμπανεβάσματα. Γενικά είναι δυνατή κοπέλα και συνεργάζεται, όπως λένε και οι γιατροί. Έχει όσο μπορεί θετική ψυχολογία. Από εκεί και πέρα όμως έχει να κάνει πολλές επεμβάσεις. Θέλει χρόνο για την αποκατάσταση. Και η οικογένεια της το παλεύει. Όλοι το έχουν χειριστεί πολύ καλά, πάρα πολύ σωστά. Ειδικά η μητέρα της. Είναι αξιοπρεπέστατη, πάρα πολύ καλή. Δεν πέφτει. Σίγουρα η γυναίκα έχει καταρρακωθεί, αλλά κρατάει. Είναι στήριγμα. Πολύ ευγενική, πολύ γλυκιά. Άλλος στη θέση της μπορεί να ήταν πιο επιθετικός. Μπορεί να του έβγαινε διαφορετικά. Δεν είναι λίγο αυτό που συνέβη. Ξημεροβραδιάζεται στο νοσοκομείο όλον αυτόν τον καιρό και ξέρει πως έχει ακόμη πολύ δρόμο. Όλη η οικογένεια είναι δίπλα στην Ιωάννα αλλά η μάνα βρίσκεται εκεί νυχθημερόν" είπε η Ιωάννα Πίττη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα