Ανησυχία για τα 9 ορφανά κρούσματα κορονοϊού στην Κοζάνη

Ανησυχία για τα 9 ορφανά κρούσματα κορονοϊού στην Κοζάνη

Σε επαγρύπνηση βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές αναφορικά με τα εννέα ορφανά κρούσματα κορονοϊού που εμφανίστηκαν στην Κοζάνη.

Δυστυχώς δεν συνδέονται με άλλα κρούσματα και χαρακτηρίζονται ως ορφανά, αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης κοινωνικής ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας, Ηλίας Τοπαλίδης.

Τα 9 κρούσματα «είχαν συμπτώματα και πήγαν στο νοσοκομείο της Κοζάνης και μετά πήγαν στο νοσοκομείο αναφοράς στο Μποδοσάκειο με ορισμένους να νοσηλεύονται και άλλους να έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό», δήλωσε ο κ. Τοπαλίδης, ενώ παράλληλα τόνισε ότι η περιοχή της Κοζάνης έζησε ένα δίμηνο χωρίς κρούσματα. «Από τις 24 Ιουνίου μέχρι σήμερα μετράμε 36 κρούσματα, τα 25 είναι κάτοικοι στην περιφέρεια Καστοριάς και 10 της περιφέρεια Κοζάνης».

Ο κ. Τοπαλίδης έκανε γνωστό πως τα περιστατικά έχουν ήπια συμπτωματολογία, ωστόσο επικρατεί έντονη ανησυχία, καθώς η περιοχή βρίσκεται σε ετοιμότητα, για παν ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συντονιστή ΕΟΔΥ Δυτικής Μακεδονίας, λοιμωξιολόγου Ιορδάνη Ρωμιόπουλου, μεταξύ των εννέα νέων θετικών κρουσμάτων, τα δύο είναι εισαγόμενα από τη Σερβία, ενώ για τα υπόλοιπα επτά δεν αναφέρεται πρόσφατο ταξίδι στο εξωτερικό, ούτε επαφή με θετικό κρούσμα.

Την ανησυχία του για τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα εξέφρασε και ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, σημειώνοντας ότι το πιο σημαντικό είναι η εφαρμογή των μέτρων.

«Υπήρξε μια χαλάρωση επειδή υπήρχε μια σχετικά χαμηλή επιδημιολογική κινητικότητα αλλά τώρα υπάρχει μια ανησυχία. Εμείς έχουμε δώσει τις κατευθυντήριες οδηγίες για τον συγχρωτισμό είτε αφορά τα πανηγυρία είτε άλλους τέτοιους χώρους. Ο τρόπος που θα επιτηρηθεί αυτό είναι θέμα της πολιτείας».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα