Πειθαρχική δίωξη σε εκπαιδευτικό για ανάρτηση στο Facebook υπέρ των προσφύγων - Κινδυνεύει με απόλυση

Πειθαρχική δίωξη σε εκπαιδευτικό για ανάρτηση στο Facebook υπέρ των προσφύγων - Κινδυνεύει με απόλυση

Αντιμέτωπος με την ποινή της απόλυσης βρίσκεται εκπαιδευτικός από την Ξάνθη επειδή κοινοποίησε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook δύο άρθρα υπέρ της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. 

Παρά το γεγονός ότι το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης που έγινε σε βάρος του ήταν απαλλακτικό, του ασκήθηκε με απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης πειθαρχική δίωξη. 

Ο Τζεμαλή Μηλιαζήμ, ο οποίος καλείται σε απολογία εντός 4 ημερών με την κατηγορία της "ανάρμοστης και αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας", βρίσκεται αντιμέτωπος ακόμη  και με την επιβολή της ποινής της απόλυσης. 

Ο εκπαιδευτικός, γνωστό στέλεχος του αντιφασιστικού κινήματος, συνδικαλιστής με ενεργό δράση στα ζητήματα των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, έχει έντονη πολιτική παρουσία ενώ στο πλαίσιο της δράσης του με την ΚΕΕΡΦΑ, είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από τη Χρυσή Αυγή, το 2012, οδηγώντας στην πρώτη, πανελλαδικά, καταδίκη μελών της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Εκπαιδευτικοί από όλους πολιτικούς χώρους εχουν ταχθεί στο πλευρό του υποστηρίζοντας την αυτονόητη ελευθερία έκφρασης. 

Καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης

H «Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Ξάνθης» αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Ο Τζεμαλή Μηλιαζήμ κατηγορείται σε μία πειθαρχική διαδικασία με οργουελιανά χαρακτηριστικά επειδή ανακοινοποίησε στο FB δύο άρθρα. Η ανακοινοποίηση δύο άρθρων το περιεχόμενο των οποίων αφορά στην αλληλεγγύη στους πρόσφυγες θεωρείται επαρκής λόγος για να στιγματιστεί ένας εκπαιδευτικός με την κατηγορία της ανάρμοστης και αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας και να κινδυνεύει με απόλυση. Στο πρόσωπο του Τζεμαλή πλήττονται τα δικαιώματα όλων των εκπαιδευτικών όλων των δημοσίων υπαλλήλων που θα πρέπει να προσέχουν ακόμη και τις αναρτήσεις τους στο Facebook, να μη μιλάνε. «Μη μιλάς» είναι το μήνυμα της διεύθυνσης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης γιατί θα επικρέμεται πάντοτε η απειλή της πειθαρχικής δίωξης, μην αγωνίζεσαι μην ενοχλείς.

Ο Τζεμαλή Μηλιαζήμ είναι αναπληρωτής εκπαιδευτικός που έχει πρωτοστατήσει σε όλους τους αγώνες των αναπληρωτών ειδικής αγωγής, και του εκπαιδευτικού κινήματος συνολικά. Έχει διατελέσει μέλος ΔΣ του ΣΕΠΕ Ξάνθης, ήταν υποψήφιος δήμαρχος με το σχήμα «Ανταρσία στην Ξάνθη» και δραστηριοποιείται ως μέλος της «Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», παλεύοντας για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών. Για τη δράστη του αυτή άλλωστε είχε στοχοποιηθεί και από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής που του είχαν επιτεθεί κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης και οι οποίοι καταδικάστηκαν αμετάκλητα. Αντιλαμβανόμαστε το μένος δεξιών και ακροδεξιών κύκλων σε βάρος ενός εκπαιδευτικού από τη μειονότητα που σηκώνει το ανάστημά του και αγωνίζεται μαζί με τους συναδέλφους του.

Η φίμωση των αγωνιστών του εκπαιδευτικού και αντιρατσιστικού κινήματος δεν θα περάσει. Η κυβέρνηση χτυπά τα δικαιώματα όλων των εργαζόμενων και για να το καταφέρει έχει επιδοθεί σε έναν αντιδημοκρατικό κατήφορο από το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο για την προληπτική απαγόρευση των διαδηλώσεων ως τις πειθαρχικές διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών και αγωνιστών. Η λογοκρισία και η τρομοκρατία των αγωνιστών δεν θα περάσουν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα