Κόλαση πυρκαγιάς στην Κάρυστο - Εκκενώθηκε οικισμός

Μάχη με τις φλόγες δίνουν πυροσβέστες και εθελοντές για να περιορίσουν την πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη, από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, στους Ραπταίους του δήμου Καρύστου στην Εύβοια.

Οι επίγειες και οι εναέριες δυνάμεις ενισχύθηκαν. Ογδόντα δύο πυροσβέστες με 28 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρα, τέσσερα αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα επιχειρούν στο σημείο ενώ υδροφόρες του δήμου, ιδιώτες και εθελοντές συνδράμουν το έργο τους. 

Σύμφωνα με το evima.gr, στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Η πυροσβεστική ενημέρωσε κατοίκους του οικισμού Δήλησος να εκκενώσουν τον οικισμό.  

Επικοινωνία Θεοδωρικάκου - δημοτικής αρχής

Πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Εσωτερικών επικοινώνησε με τον δήμαρχο Καρύστου.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος αφού ενημερώθηκε από τον δήμαρχο για την εξέλιξη της φωτιάς ανέφερε στον Λευτέρη Ραβιόλο ότι το υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο να συνδράμει με οποιοδήποτε τρόπο.

Μαρία Ρούπα: Πολύ μεγάλη πυρκαγιά

Μιλώντας στο evima.gr, η πρόεδρος της Κοινότητας Ραπταίων Μαρία Ρούπα έκανε λόγο για πολύ μεγάλη πυρκαγιά που καίει δασική έκταση. 

«Αυτή την ώρα καίει σε δύσβατο σημείο μέσα σε χαράδρα και δυσκολεύει πολύ το έργο των πυροσβεστών», ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι η φωτιά βρίσκεται κοντά στον οικισμό Δήλησο αλλά για την ώρα δεν απειλείται ο οικισμός. Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

http://www.topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα