Ξέσπασε η Βικτώρια Καρύδα στη θέα των δυο κατηγορούμενων για τη δολοφονία της συζύγου της

Ξέσπασε η Βικτώρια Καρύδα στη θέα των δυο κατηγορούμενων για τη δολοφονία του συζύγου της επιχειρηματία Γιάννη Μακρή λίγο πριν κλείσει η αυλαία της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Καθάρματα φώναξε η νεαρή γυναίκα απευθυνόμενη στους δυο Βούλγαρους που κάθονται στο εδώλιο ενώ σε όλη τη διάρκεια των μαρτυρικών καταθέσεων ξεσπούσε σε λυγμούς.

Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στη μαρτυρία αστυνομικού που εξέτασε το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας τόσο από το σπίτι του θύματος όσο και από τα γειτονικά , στο Πανόραμα της Βούλας.

Ο μάρτυρας περιέγραψε καρέ- καρέ τη στιγμή της εκτέλεσης του άτυχου επιχειρηματία που καταγράφηκε σε βίντεο τα οποία βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών.

«Το θύμα πηγαίνει στο αυτοκίνητο, μπαίνει μέσα και εκείνη τη στιγμή, γρήγορα με ταχύτητα, έρχεται άτομο με όπλο στα χέρια, πυροβολεί στο αυτοκίνητο. Το θύμα εξέρχεται από την πόρτα του οδηγού και ο δράστης συνεχίζει τους πυροβολισμούς. Το θύμα καταρρέει και ο δράστης φεύγει τρέχοντας. Φορούσε σκούρα ρούχα, τζόκεϊ στο κεφάλι και έφυγε από την κατεύθυνση που ήρθε» ήταν η λεπτομερέστατη περιγραφή του βίντεο που απαθανατίζει τον δράστη να πυροβολεί και να σκοτώνει τον επιχειρηματία.

Ο αστυνομικός ξετύλιξε το κουβάρι της έρευνας λέγοντας ότι από την επεξεργασία των εικόνων παρατήρησαν ότι στην πόρτα του συνοδηγού στο αυτοκίνητο του θύματος φαίνεται μία αντανάκλαση φώτων και στη συνέχεια ένα αυτοκίνητο διέρχεται με ταχύτητα από το σημείο που διέφυγε ο εκτελεστής. Ακολουθώντας τα στοιχεία από το υλικό καμερών της ευρύτερης περιοχής οι αστυνομικοί κατέληξαν στη μάρκα και τον τύπο του αυτοκινήτου που φέρονται να χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Όπως είπε ο μάρτυρας το ίδιο αυτοκίνητο, την προηγούμενη ημέρα, φαίνεται να έχει κάνει τρεις διελεύσεις τις ίδιες βραδινές ώρες έξω από το σπίτι του επιχειρηματία.

«Από τη σιλουέτα του αυτοκίνητου και την κίνηση του θεωρούμε ότι είναι το ίδιο» ανέφερε ο μάρτυρας και περιέγραψε πως στη συνέχεια κατάφεραν να εντοπίσουν την εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων στην Γλυφάδα όπου διαπιστώθηκε ότι αυτοκίνητο με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (σ.σ. μάρκα, τύπος) είχε νοικιαστεί από τις 29 Οκτωβρίου 2018 έως και τις 2 Νοεμβρίου 2018. Αυτό που κέντρισε το ενδιαφέρον των αστυνομικών ήταν ότι το επίμαχο αυτοκίνητο επιστράφηκε, πλυμένο, μια ημέρα νωρίτερα στο γραφείο ενώ ήταν ήδη πληρωμένο.

Είχε κάνει εντύπωση στους υπαλλήλους της εταιρίας ενοικίασης αυτοκινήτων πως επιστράφηκε παρότι ήταν πληρωμένο μία ημέρα νωρίτερα και πλυμένο, κάτι ασυνήθιστο» κατέθεσε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Ήταν η στιγμή που, σύμφωνα με τον αστυνομικό, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον εντοπισμό των δυο κατηγορούμενων.

Και αυτό γιατί διαπίστωσαν ότι από τις 10 Οκτωβρίου είχαν νοικιαστεί στο ίδιο όνομα τέσσερα αυτοκίνητα και είχαν κλείσει δωμάτια σε τρία ξενοδοχεία. Όπως είπε ο μάρτυρας, διαπίστωσαν πως οι κινήσεις αφορούσαν δυο άτομα και όχι ένα.

Οι μάρκες και οι τύποι των αυτοκινήτων αυτών, μάλιστα, όπως κατέθεσε, προσομοιάζουν με οχήματα που έχουν περάσει από το σπίτι του θύματος τις προηγούμενες ημέρες πριν την δολοφονία και κυρίως τις βραδινές ώρες. Ωστόσο, ο αστυνομικός ξεκαθάρισε ότι «σε καμία περίπτωση δεν έχουμε καταφέρει από το υλικό από τις κάμερες να έχουμε την πινακίδα και τα εσωτερικά χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων».

«Δεν μπορώ να πω ότι αυτά που ενοικίασαν, ήταν αυτά που κυκλοφορούσαν έξω από το σπίτι του επιχειρηματία. Σύμπτωση; Ατυχία;» ανέφερε ο μάρτυρας, προκαλώντας «βροχή» ερωτήσεων από το δικαστήριο.

Εισαγγελέας : Γιατί τους πιάσατε τότε;

Μάρτυρας : Δεν έχω γνώση όλης της δικογραφίας

Εισαγγελέας : Είναι σαν να μας λέτε κακώς τους έχετε πιάσει. Πως κάνετε δικογραφία;

Μάρτυρας : Αυτό που σε μένα έκανε εντύπωση ήταν αυτή η συμπεριφορά τους. Πως άλλαξαν τρία ξενοδοχεία και τέσσερα αυτοκίνητα σε διάστημα 20 ημερών.

Εισαγγελέας : Πως προβήκατε στη σύλληψη;

Μάρτυρας : Είχαμε ισχυρές ενδείξεις...

Μεταξύ των στοιχείων που επικαλέστηκε ο μάρτυρας ήταν και μια χάρτινη σακούλα αλλά και η απόδειξη από κατάστημα αθλητικών ειδών, που οι δυο κατηγορούμενοι είχαν αφήσει σε δωμάτιο ξενοδοχείου. Ακολουθώντας τα στοιχεία οδηγήθηκαν στο κατάστημα και στην διαπίστωση ότι από εκεί είχε αγοραστεί μια ζακέτα, ένα παντελόνι και ένα τζόκεϊ.

«Το τζόκεϊ που φαίνεται να φοράει ο εκτελεστής στο βίντεο, ήταν ίδιου τύπου που είχε αγοραστεί από εταιρία αθλητικών ειδών» τόνισε ο αστυνομικός.

Οι δικαστές πάντως θέλοντας να διευκρινίσουν περισσότερο τα στοιχεία που καταγράφονται στη δικογραφία , υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα, ζήτησαν να κληθεί και να καταθέσει στην επόμενη συνεδρίαση, στις 17 Ιουλίου 2020, ο αστυνομικός που υπογράφει το διαβιβαστικό της υπόθεσης.

Νωρίτερα, κατέθεσε στο δικαστήριο συνεργάτης του άτυχου επιχειρηματία ο οποίος υποστήριξε πως δεν είχε αντιληφθεί ότι φοβόταν.

«Μέχρι την τελευταία στιγμή δεν αντιλήφθηκα ότι φοβόταν κάτι. Την ίδια ημέρα ήμασταν για καφέ. Φεύγουμε λέμε όλα καλά, το βράδυ έχουμε τα εγκαίνια και ξαφνικά δεχθήκαμε τηλέφωνο μαζί με ένα φίλο μου ότι πυροβόλησαν τον Γιάννη, πήγαμε και είδαμε το πτώμα» ανέφερε ο μάρτυρας στην κατάθεση του.

 

news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα