Νέα υπόθεση αποπλάνησης μαθήτριας από 52χρονο καθηγητή στη Ρόδο

Νέα υπόθεση αποπλάνησης μαθήτριας από 52χρονο καθηγητή στη Ρόδο

Ένας 52χρονος καθηγητής φέρεται να αποπλάνησε 14χρονη μαθήτρια στη Ρόδο.

Η υπόθεση παραπέμπεται σε δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, με τον 52χρονο να κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου και προσέλκυση παιδιού για γενετήσιους λόγους.

Σε δίκη παραπέμπεται ένας 52χρονος εκπαιδευτικός από τη Ρόδο που φέρεται να είχε ερωτική σχέση με 14χρονη μαθήτρια. Συγκεκριμένα, ο εκπαιδευτικός κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου και προσέλκυση παιδιού για γενετήσιους λόγους με τον ίδιο να καλείται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, οι Αρχές προχώρησαν σε ιατροδικαστική εξέταση της 14χρονης, ενώ πραγματοποιήθηκε και κατάθεση της νεαρής εφήβου με παρουσία παιδοψυχολόγου.

Όσον αφορά το ιατροδικαστικό κομμάτι, η ιατρική πραγματογνωμοσύνη δεν εντόπισε κακώσεις ή στοιχεία που υποδηλώνουν ολοκληρωμένες σεξουαλικές επαφές, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας dimokratiki.gr.

Στην κατάθεσή της, η ανήλικη ανέφερε ότι αρχικά υπήρξε μια φιλική σχέση με τον 52χρονο. Ωστόσο, η ανήλικη υποστήριξε ότι τον Σεπτέμβριο του 2018 φιλήθηκε με τον εκπαιδευτικό ενώ από τον Απρίλιο του 2019 διατηρούσαν πλέον ερωτική σχέση. Η 14χρονη τόνισε ότι είχε επανειλημμένως εκφράσει την άρνησή της για τη συνέχεια της σχέσης.

Σε νέα της κατάθεση όμως, η ανήλικη ανασκεύασε μερικώς τα λεγόμενά της τονίζοντας ότι αυτά που έγιναν μεταξύ αυτής και του εκπαιδευτικού, έγιναν με την απόλυτη συναίνεσή της. Παράλληλα, διατεινόταν ότι δεν επιθυμεί τη δίωξη του 52χρονου.

Ο εκπαιδευτικός, από την πλευρά του, έχει αρνηθεί πλήρως όλα όσα του αποδίδονται και με τον τρόπο που του έχουν αποδοθεί. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι με τη 14χρονη υπήρξε μονάχα «πλατωνική αγάπη