Αυτοί οι δυο εξαπατούσαν ηλικιωμένους. Καταζητείται η γυναίκα

Αυτοί οι δυο εξαπατούσαν ηλικιωμένους. Καταζητείται η γυναίκα

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των δύο ατόμων που κατηγορούνται για απάτες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ελευσίνας, οι κατηγορούμενοι, προσέγγιζαν ηλικιωμένους σε διάφορες περιοχές της Αττικής και με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα δικαιούνται επιστροφή χρηματικού ποσού από Δημόσιες Υπηρεσίες, επιχειρούσαν να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

Όταν τα θύματά τους αντιλαμβάνονταν την απάτη ή όταν ο χρόνος δράσης τους ήταν περιορισμένος, δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν βία προκειμένου να τους αφαιρέσουν χρηματικά ποσά. Σε μια περίπτωση, που ήταν και αφορμή για να συλληφθεί ο 39χρονος, προσέγγισαν στην περιοχή της Ελευσίνας ηλικιωμένο και προσποιούμενοι τους λογιστές, απαίτησαν να τους δώσει χρήματα. Προκειμένου μάλιστα να γίνουν πιστευτά τα λεγόμενα τους, κάλεσαν τηλεφωνικά άγνωστη γυναίκα η οποία προσποιήθηκε την κόρη του ηλικιωμένου. Αυτός όμως αντελήφθη ότι πρόκειται για απάτη και κατόπιν αυτού ετράπησαν σε φυγή.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τετελεσμένη κλοπή, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, τελεσθείσα από δύο ή περισσότερους, που είχαν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, απάτη κατά συναυτουργία τελεσθείσες και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση και ληστρική περίπτωση κλοπής κατά συναυτουργία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα