Έτσι συνέβη το ατύχημα με τον συρμό του Ηλεκτρικού στη Κηφισιά - Τι λέει ο μηχανοδηγός

Έτσι συνέβη το ατύχημα με τον συρμό του Ηλεκτρικού  στη Κηφισιά - Τι λέει ο μηχανοδηγός

Συναγερμός σήμανε στην Κηφισιά, καθώς λίγο νωρίτερα σημειώθηκε σοβαρό ατύχημα με συρμό του ΗΣΑΠ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οκτώ επιβάτες του Ηλεκτρικού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν έπιασαν τα φρένα του συρμού με αποτέλεσμα να προσκρούσει στο προστατευτικό τοιχίο της αποβάθρας του σταθμού. Φαίνεται - αλλά το μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη - ότι ήταν ανθρώπινο λάθος του μηχανοδηγού. Ότι δεν πάτησε έγκαιρα το φρένο, δηλαδή δήλωσε στον realfm 97,8 και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή, ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των μηχανοδηγών ΗΣΑΠ δήλωσε: "Είχε ψιλόβροχο και αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα. Δεν να λειτούργησε σωστά και το αντιολισθητικό σύστημα που έχει το τρένο". Παράλληλα, ο κ. Φωτεινός απέκλεισε να είχε αναπτύξει μεγαλύτερη ταχύτητα απ' ότι έπρεπε ο μηχανοδηγός. "Δεν μπαίνουν με ταχύτητες, μπαίνουν με μικρή ταχύτητα. Αποκλείεται. Το πατινάρισμα συμβαίνει συχνά, το κακό είναι να σου τύχει σε τερματικό σταθμό.Είναι και γερασμένα τα τρένα, έχουν 35 χρόνια καριέρας" σημείωσε ο κ. Φωτεινός και τόνισε ότι πρόκειται για έμπειρο οδηγό.

Από την πλευρά του, ο ίδιος ο μηχανοδηγός υποστηρίζει ότι δεν έπιασαν τα φρένα λόγω της ολισθηρότητας στις ράγες εξαιτίας της βροχόπτωσης και πως δεν έπιασε και το αντιολισθητικό σύστημα με αποτέλεσμα να μην προλάβει να φρενάρει. Όπως μετέδωσε ο αστυνομικός συντάκτης του Realfm 97,8, Μαρίνος Αλειφέρης, στο κεντρικό μαγκαζίνου του σταθμού, εξετάζεται με πόση ταχύτητα μπήκε μέσα στον τερματικό σταθμό της Κηφισιάς, δηλαδή εάν πήγαινε με μεγαλύτερη ταχύτητα από εκείνη που προβλέπεται από τα πρωτόκολλα και αυτό σε συνδυασμό με το νερό και τη γλίτσα που υπήρχε εκείνη την ώρα στις ράγες να μεγάλωσε την απόσταση του φρεναρίσματος με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στο προστατευτικό τοιχίο.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν τη μεγάλη ταχύτητα που μπήκε το τρένο στον τερματικό, ότι έπεσε πάνω στο τοιχίο και πως βγήκαν καπνοί από το βαγόνι του μηχανοδηγού.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα