Κορονοϊός: Οι αλλαγές στη συμπλήρωση της φόρμας για τις πτήσεις προς Ελλάδα

Κορονοϊός: Οι αλλαγές στη συμπλήρωση της φόρμας για τις πτήσεις προς Ελλάδα

Οι ταξιδιώτες των διεθνών πτήσεων θα πρέπει να συμπληρώσουν το PLF για να εισέλθουν στην Ελλάδα παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με το αεροδρόμιο αναχώρησης, τη διεύθυνση διαμονής τους, το χρόνο παραμονής τους στην Ελλάδα καθώς και άλλα στοιχεία.

Η φόρμα PLF (Passenger Locator Form) είναι υποχρεωτική για τους επιβάτες των διεθνών πτήσεων που ταξιδεύουν προς την Ελλάδα.

Αλλαγές στην υποχρεωτική συμπλήρωση της φόρμας Passenger Locator Form (PLF) από όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς την Ελλάδα επιφέρει η απόφαση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Όπως προβλέπεται, από την Πέμπτη η φόρμα θα πρέπει να συμπληρώνεται από τους επιβάτες ένα 24ωρο πριν το check in και όχι 48 ώρες όπως ισχύει σήμερα.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση travel.gov.gr υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για το πώς συμπληρώνεται το παραπάνω ηλεκτρονικό έντυπο καθώς και για το QR CODE του κάθε επιβάτη.

Τεστ COVID-19 στους επιβάτες διεθνών πτήσεων προβλέπεται σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας.Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να συμπληρώσουν το PLF για να εισέλθουν στην Ελλάδα, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με το αεροδρόμιο αναχώρησης, τη διεύθυνση διαμονής τους, το χρόνο παραμονής τους στην Ελλάδα καθώς και τα λοιπά στοιχεία όπως αυτά καθορίζονται με το παραπάνω έντυπο.

Η φόρμα εντοπισμού επιβατών (PLF) εντάσσεται στον σχεδιασμό της χώρας μας και έχει σαν στόχο την προστασία πολιτών και την πρόληψη εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19.