Δολοφονία στην Κοιλάδα: Τη γυναίκα του δεν την εκτιμούσα - Λέει ψέματα

Δολοφονία στην Κοιλάδα: Τη γυναίκα του δεν την εκτιμούσα - Λέει ψέματα

Ο επιστήθιος φίλος του καπετάνιου της Κοιλάδας Θανάση Λάμπρου, ο άνθρωπος που εντόπισε νεκρό τον παιδικό του φίλο μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και την Εύη Γιαρκιά και αποκάλυψε πτυχές της υπόθεσης, όπως την έζησε ο ίδιος. Απάντησε σε όλα όσα σχετίζονται με τη δική του εμπλοκή στην υπόθεση και στη σχέση που είχε με τη χήρα του καπετάνιου.

«Δε βρέθηκε πυρίτιδα στα χέρια μου»

Όσον αφορά στοιχεία της δικογραφίας που τον ενέπλεκαν στη ανέφεραν ότι στα χέρια του επιστήθιου φίλου βρέθηκε πυρίτιδα, ανέφερε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει όπως αποδεικνύεται και από επίσημα έγγραφα.

«Έχω στα χέρια μου το έγγραφο που έχει υποραφεί από δύο επιστήμονες αστυνομικούς και λέει ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έχω πιάσει στα χέρια μου όπλο, να έχω πυροβολίσει ή να έχω έρθει σε επαφή με οτιδήποτε έχει στα χέρια του πυρίτιδα», είπε.

«Τη γυναίκα του δεν την εκτιμούσα»

Ο φίλος του καπετάνιου ήταν εκείνος που τον εντόπισε αιμόφυρτο τη μοιραία μέρα. Το θύμα είχε ακόμα τις αισθήσεις του, ανέπνεε βαριά και δεν είχε επαφή με το περιβάλλον. Αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία και το κέντρο υγείας και όχι τη γυναίκα του.

«Δε θα ειδοποιούσα τη γυναίκα του. Αν έπρεπε να ειδοποιήσω κάποιον δικό του θα ήταν ο πατέρας του. Τη γυναίκα του δεν την εκτιμούσα, δε τη θεωρούσα δικό του άνθρωπο», είπε.

Μάλιστα, τόνισε ότι ήταν «κακή σύζυγος» και θεωρούσε ότι ο φίλος του «δεν είχε στο σπίτι τη θέση που θα έπρεπε να έχει ως πατέρας και σύζυγος».

Σχετικά με τις καταθέσες της χήρας του καπετάνιου και όλα όσα έχει αναφέρει για τις καλές σχέσεις που είχαν αποκτήσει με τον άντρα της το τελευταίο καιρό πριν «φύγει» από τη ζωή καθώς και για το ότι δεν αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα, ο επιστήθιος φίλος του καπετάνιου ήταν κατηγορηματικός.

«Λέει ψέματα χωρίς να υπάρχει βασικός λόγος. Περιμέναμε τώρα ότι θα πει κάποιες αλήθειες. Το να λέει ότι δεν είχαν οικονομικό πρόβλημα και ενάμιση μήνα πριν φύγει να τους έχει πάρει η τράπεζα το αμάξι, δε στέκει πουθενά. Ή ότι ήταν το πιο αγαπημένο ζευγάρι, ούτε αυτό ισχύει. Μάλιστα, είχαν τύχει και στιγμές που είχαν πιαστεί στα χέρια», ανέφερε.

Όσον αφορά την πρόσβαση που είχε το ζευγάρι στο σπίτι του, όπου και βρέθηκε νεκρός ο καπετάνιος, ο φίλος του τόνισε ότι το ζευγάρι είχε κλειδί για να το προσέχουν όταν ο ίδιος έλειπε, ενώ ήταν κατηγορηματικός για το αν το σπίτι καθαρίστηκε τη μοιραία ημέρα.

«Δε φυλάχθηκε την επόμενη ημέρα και δεν προκύπτει από πουθενά ότι το σπίτι καθαρίστηκε», είπε. «Αυτό που είδα εγώ όταν αντίκρισα τον Θανάση ήταν αυτοκτονία ή μια σκηνοθετημένη αυτοκτονία», πρόσθεσε σχετικά με τη σκηνή του εγκλήματος.

Τέλος, όσον αφορά του ισχυρισμούς του Αλέξη Κούγια, δικηγόρου της οικογένειας του καπετάνιου, για το αν διατηρούσε σχέσή με τη χήρα ή όχι, ανέφερε ότι «Αυτό δεν προκύπτει από πουθενά. Δεν υπάρχει κανένα μήνυμα ή κάτι που νε έχει βγει από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου όπως και από τις καταθέσεις που έχω δώσει», βάζοντας τέλος στις φήμες γύρω από το όνομά του.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο θάνατος του καπετάνιου αρχικά θεωρήθηκε αυτοκτονία, αλλά οι αναλύσεις από τα εργαστήρια της αστυνομίας έδειξαν εγκληματική ενέργεια, ενώ η κατηγορούμενη έβγαινε σε τηλεοπτικές εκπομπές αναζητώντας τους δολοφόνους του άντρα της.

Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να κηρυχθεί ένοχη η κατηγορούμενη για τις κατηγορίες που της έχουν αποδώσει, ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχει πιθανή εμπλοκής και τρίτου προσώπου.

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχη την χήρα για την δολοφονία του άντρα της και της επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη φυλακή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα