Ένταση τη νύχτα στα Εξάρχεια με προσαγωγές και συλλήψεις

Ένταση τη νύχτα στα Εξάρχεια με προσαγωγές και συλλήψεις

Επεισόδια σημειώθηκαν, αργά το βράδυ της Παρασκευής, στα Εξάρχεια όταν σύμφωνα με την αστυνομία ομάδα ατόμων επιχείρησε την ανακατάληψη του κτιρίου στη Δερβενίων που εκκενώθηκε πρόσφατα. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν ακόμα και σε καφετέριες και προχώρησαν σε δέκα προσαγωγές εκ των οποίων οι εφτά μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Συγκρούσεις αστυνομικών και αλληλέγγυων το βράδυ της Παρασκευής στα Εξάρχεια όταν -σύμφωνα με την αστυνομία- ομάδα 150-200 ατόμων προσπάθησε να επανακαταλάβει το κτίριο στην οδό Δερβενίων που πριν από μια εβδομάδα εκκενώθηκε και σφραγίστηκε.

Όλα ξεκίνησαν μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα με σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών με τους δεύτερους να πνίγουν στα χημικά την πλατεία. Αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για ρίψεις μολότοφ ενώ η ΕΛΑΣ προχώρησε σε δέκα προσαγωγές, εκ των οποίων οι εφτά μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Μαρτυρίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μιλούν για ωμή παρέμβαση των δυνάμεων καταστολής που εισέβαλαν ακόμα και σε καφετέριες κάνοντας χρήση χημικών ενώ υπάρχουν και σχετικά βίντεο.

Μια εβδομάδα πριν, ομάδα αλληλέγγυων προχώρησε σε συμβολική επανακατάληψη του κτιρίου σε μια δράση που κατεγράφη σε βίντεο που αναρτήθηκε στο youtube.

Περίπου 250 άτομα συγκεντρώθηκαν σε ένδειξη αλληλεγγύης και διαδήλωσαν στη γειτονιά και κατέληξαν στην πρώην κατάληψη Δερβενίων δημιουργώντας ανθρώπινα οδοφράγματα και προχωρώντας στη συμβολική επανακατάληψη του κτιρίου σπάζοντας με βαριοπούλες τα τσιμεντένια μπλοκ που είχαν τοποθετηθεί.

 

Πηγή: efsyn.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα