Μάχη με τις φλόγες σε Κάρυστο και Κρήτη – Κινδυνεύουν σπίτια στην Κνωσό

Μάχη με τις φλόγες σε Κάρυστο και Κρήτη – Κινδυνεύουν σπίτια στην Κνωσό

Τρεις πυρκαγιές στην Κρήτη και μια στην Κάρυστο της Εύβοιας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και ομάδες εθελοντών δίνουν υπεράνθρωπη μάχη για να οριοθετήσουν τα πύρινα μέτωπα που έχουν ξεσπάσει με διαφορά λίγων μόνο ωρών.

Συναγερμός στην Κρήτη: Τρία πύρινα μέτωπα

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται τρεις πυρκαγιές, σύμφωνα με το ekriti.gr.

Η πιο ανησυχητική είναι αυτή που έχει ξεσπάσει στην περιοχή της Κνωσού έξω από τον οικισμό όπου επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις καθώς και δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φλόγες καίνε έκταση κοντά σε κατοικημένη περιοχή στη θέση Βλυχιάς. Το cretalive μεταδίδει ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή μεταξύ του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσούς και του νεκροταφείου της Φορτέτσας, πίσω από την Βίλα Αριάδνη.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 15 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 30 πυροσβέστες και τρία οχήματα πεζοπόρου τμήματος.

Σύμφωνα με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηρακλείου Γιώργο Τσικαλά, στο σημείο η πρόσβαση είναι δύσκολη. Η πυρκαγιά ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι, στον λόφο που βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον Αρχαιολογικό Χώρο της Κνωσσού.

Μία ακόμη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην Αυγενική σε αγροτική έκταση όμως αυτή φαίνεται να είναι υπό έλεγχο ενώ η τρίτη φωτιά που σήκωσε στο πόδι την Πυροσβεστική, έχει ξεσπάσει στις Μαλάδες πολύ κοντά σε γνωστό κτήμα όπου πραγματοποιούνται εκδηλώσεις.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Κάρυστο

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στην Κάρυστο Ευβοίας.

Οι άνεμοι που πνέουν είναι ισχυροί και επιχειρούν επίγειες δυνάμεις αλλά και υδροφόρες του Δήμου.

Στην περιοχή ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις και αυτή την ώρα επιχειρούν 57 πυροσβέστες με 20 οχήματα, έχουν μεταφερθεί 2 ομάδες πεζοπόρων, ενώ παίρνουν μέρος στη κατάσβεση της φωτιάς δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Οι άνεμοι στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ισχυροί.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας στη Στερεά Ελλάδα κ. Θανάση Καρακάντζα που μίλησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ "είναι μια δύσκολη στιγμή, καθώς η χαμηλή βλάστηση φτάνει ακόμη και μέσα στις αυλές των χωριών. Ήδη στην περιοχή μεταφέρονται και άλλες δυνάμεις από τους δήμους και την περιφέρεια για να μπορέσουν να ελέγξουν την κατάσταση. Μέχρι αυτή την ώρα η φωτιά όχι μόνο είναι ανεξέλεγκτη, αλλά και επικίνδυνη για την πορεία που θα πάρει. Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες", τόνισε ο κ. Καρακάντζας, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο "προληπτικά να υπάρξει και εκκένωση κάποιων οικισμών αν δεν ανακοπεί η πορεία της φωτιάς".

Σημειώνεται πως πρόκεται για τη δεύτερη φωτιά στην περιοχή μέσα σε 24 ώρες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα