Το πρώτο στοίχημα κερδήθηκε. Αρνητικά τα πρώτα 250 τεστ που έγιναν σε τουρίστες

Το πρώτο στοίχημα κερδήθηκε. Αρνητικά τα πρώτα 250 τεστ που έγιναν σε τουρίστες

Στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece έχουν προγραμματιστεί για σήμερα συνολικά 80 αφίξεις διεθνών πτήσεων, αριθμός μεγαλύτερος από τις χθεσινές 70 πτήσεις

Το πρώτο στοίχημα, δείχνει να κερδήθηκε, καθώς τα πρώτα 250 τεστ που έγιναν σε τουρίστες που έφτασαν χθες, 1η Ιουλίου, στο Ηράκλειο της Κρήτης, ήταν αρνητικά. Εντός της ημέρας αναμένονται οι απαντήσεις και για τα υπόλοιπα τεστ που διενεργήθηκαν και είναι περίπου 6.500 στον αριθμό, σε ισάριθμους επιβάτες περίπου 235 διεθνών πτήσεων.

Το επιχειρησιακό σκέλος αυτής της διαδικασίας ολοκληρώθηκε ικανοποιητικά για τα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) που συνέλεγαν τα δείγματα. Η διαδικασία του δειγματοληπτικού ελέγχου στους επιβάτες των πτήσεων από τις χώρες του εξωτερικού, με τη χρήση ενός «έξυπνου» αλγόριθμου που υπολογίζει, με βάση το QR code που θα επιδεικνύουν υποχρεωτικά οι ταξιδιώτες, αν αυτοί έχουν υψηλότερες πιθανότητες να είναι φορείς του κορονοϊού, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Οι επιβάτες που υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο για COVID-19 είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν για 24 ώρες σε αυτοπεριορισμό στη διεύθυνση που θα δηλώσουν, μέχρι και την ανακοίνωση του αποτελέσματος του ελέγχου.

Οι περισσότεροι διενεργήθηκαν στα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, κατά την πρώτη μέρα άφιξης διεθνών πτήσεων στη χώρα μας διενεργήθηκαν τα παρακάτω μοριακά τεστ:

    Αθήνα- Ελευθέριος Βενιζέλος: Περισσότερα από 2.000
    Θεσσαλονίκη, αεροδρόμιο Μακεδονία: 400
    Ηράκλειο: 500
    Ρόδος: 350 από τα 605 που είχαν προβλεφθεί
    Κως: πάνω από 300
    Κέρκυρα: 260 από τα 400 που είχαν προβλεφθεί
    Σκιάθος: 66, ενώ είχαν προβλεφθεί 60
    Σάμος: 36 από τα 50 που έβγαζε ο αλγόριθμος

Η διαδικασία του δειγματοληπτικού ελέγχου στους επιβάτες των πτήσεων από τις χώρες του εξωτερικού, με βάση το «έξυπνο» λογισμικό και τον ειδικό αλγόριθμο που εφαρμόζει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τον εντοπισμό των τουριστών υψηλού ρίσκου για εκδήλωση συμπτωμάτων κορονοϊού, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Ωστόσο, σε κάθε πτήση υπήρχαν 20 επιβάτες κατά μέσο όρο που δεν είχαν συμπληρώσει τη φόρμα εντοπισμού επιβατών, γεγονός που δημιούργησε προβλήματα και μικρές καθυστερήσεις.


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα