Ένταση στην συγκέντρωση ΠΟΕΔΗΝ - Τραυματίστηκε ο πρόεδρος, Μιχάλης Γιαννάκος

Ένταση στην συγκέντρωση ΠΟΕΔΗΝ - Τραυματίστηκε ο Γιαννάκος

Ένταση επικράτησε το πρωί της Τρίτης 30 Ιουνίου, έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στη διάρκεια διαμαρτυρίας εργαζομένων Ομοσπονδιών και Εργατικών Συνδικάτων, για τα βαρέα και ανθυγιεινά.

Στην προσπάθεια των διαδηλωτών να «σπάσουν» τη γραμμή των ΜΑΤ που είχε στηθεί έξω από το υπουργείο, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, απωθήθηκε με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος.

Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν τον λόγο για την κίνηση αυτή, ενώ μετά από αυτό το περιστατικό οι αστυνομικές δυνάμεις υποχώρησαν, με αποτέλεσμα να παρακολουθούν την κινητοποίηση πίσω από τα ρολά.

Αναλυτικότερα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία έχει προκηρύξει για σήμερα, Τρίτη, τετράωρη στάση εργασίας, με αίτημα την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει τα εξής: «Ζητάμε την ένταξή μας χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση στις εισφορές και στην αναγνώριση του ασφαλιστικού βίου. Η Επιτροπή που έχει συσταθεί στο υπουργείο Εργασίας έχει ως αντικείμενο την συνέχιση χορήγησης Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, για το οποίο ζητάμε διπλασιασμό και επέκταση στις άλλες ειδικότητες».

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει, επίσης, ότι «δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται οι εργαζόμενοι του ιδίου φορέα, ιδίων επαγγελμάτων, με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο. Όσοι προέρχονται από ασφαλιστικό φορέα το Δημόσιο δεν είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ και όσοι προέρχονται από ασφαλιστικό φορέα το ΙΚΑ είναι ενταγμένοι».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα