Κορονοϊός: Θετικό και το δεύτερο τεστ στον 21χρονο Σουηδό στα Χανιά

Θετικό ήταν και το δεύτερο τεστ για κορονοϊό στον 21χρονο Σουηδό ο οποίος νοσηλεύεται, στη Μονάδα Covid-19 του νοσοκομείου Χανίων.

Οι πληροφορίες του cretapost.gr, αναφέρουν πως ο νεαρός είναι σε πολύ καλή κατάσταση και τα αποτελέσματα του δεύτερου τεστ του βγήκαν το βράδυ της Παρασκευής.

Ο νεαρός, που αναμένεται να λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο εντός της επόμενης εβδομάδας, φαίνεται πως δεν έχει διασπείρει τον ιό, καθώς αρνητικά βγήκαν και τα τεστ των στενών επαφών του – σύμφωνα πάντα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης.

Ο 21χρονος έφτασε την Ελλάδα στις 5 Μαΐου 2020 και του έγινε αμέσως τεστ, όπως οριζόταν για όλους τους επιβάτες πτήσεων του εξωτερικού. Μπήκε σε καραντίνα 14 ημερών σε ξενοδοχείο της Αθήνας και μία μέρα μετά το θετικό τεστ, χρειάστηκε νοσηλεία. Εισήχθη στο ΝΙΜΤΣ και ύστερα από μια εβδομάδα νοσηλείας του δόθηκε εξιτήριο.

Το τεστ που του έγινε τότε (19 Μαΐου) ήταν αρνητικό, όμως μπήκε σε 14ήμερη καραντίνα σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας. Η καραντίνα έληξε τη Δευτέρα 1 Ιουνίου, οπότε και ο 21χρονος Σουηδός υποβλήθηκε σε νέο τεστ που ήταν, ομοίως με τα τελευταία, αρνητικό.

Από τότε και έως σήμερα, η πορεία του νεαρού Σουηδού παραμένει άγνωστη για τις αρχές, μέχρι την Τετάρτη 16 Ιουνίου, που εισήχθη στο Νοσοκομείο Χανίων, εκ νέου με συμπτώματα της ασθένειας Covid-19.

«Ο 21χρονος ήρθε στο νοσοκομείο με πόνους στο στήθος και οι γιατροί του πήραν δείγμα για να εξεταστεί για κορωνοϊό. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως είναι θετικός και νοσηλεύεται στην μονάδα Covid-19. Ευτυχώς έχει πολύ καλή οξυγόνωση και είναι απύρετος», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Μπέας.

Ο 21χρονος εξαιτίας επαγγέλματος είχε έρθει σε επαφή με αρκετό κόσμο στα Χανιά. Ο ίδιος έχει δώσει όλα τα ονόματα στις υγειονομικές αρχές, οι οποίες τα εξετάζουν.

www.cnn.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα