Πάτρα: Γιατροί έσωσαν βρέφος 10 μηνών που κατάπιε καρύδι

Πάτρα: Γιατροί έσωσαν βρέφος 10 μηνών που κατάπιε καρύδι

Βρέφος 10 μόλις μηνών εισήχθη έκτακτα στο νοσοκομείο, προκειμένου να του αφαιρεθεί ένα κομμάτι καρύδι έπειτα από κατάποση.

Οι γιατροί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες προκειμένου να σώσουν τον μικρό Οδυσσέα, ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο, όπου εισήχθη στη ΜΕΘ Παίδων.

Κατά την εξέταση που έγινε, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε και δεύτερο κομμάτι, σε σημείο που ήταν αδύνατον να αφαιρεθεί με άκαμπτο βρογχοσκόπιο. Οι γιατροί αποφάσισαν να σταθεροποιήσουν πρώτα την κατάστασή του, προτού γίνει οποιαδήποτε επέμβαση. Η βρογχοσκόπηση έγινε τη Δευτέρα 15 Ιουνίου και διαπιστώθηκε η ύπαρξη ξένου σώματος που δημιουργούσε σοβαρή ατελεκτασία στον σύστοιχο πνεύμονα.

Ο Οδυσσέας παρουσίαζε ήδη εικόνα συνδρόμου αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS) με σοβαρότατη υποξυγοναιμία. 

Η μεταφορά του μικρού στην Αθήνα κρίθηκε εξαιρετικά επικίνδυνη, γι' αυτό χθες Τρίτη, έγινε νέα προσπάθεια κατά την οποία χρησιμοποιήθηκαν υλικά από τα επεμβατικά τμήματα του Νοσοκομείου (Fogarty, nitinol stone extractor κλπ) και έγινε με επιτυχία η αφαίρεση του ξένου σώματος.

Σήμερα Τετάρτη, σύμφωνα με την ενημέρωση των γιατρών, ο μικρός Οδυσσέας είναι εκτός κινδύνου, διασωληνωμένος σε σταθερή κατάσταση, ενώ είναι θέμα ημερών να επιστρέψει στο σπίτι του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα