Κάποιοι γνώριζαν τι συνέβαινε στο κοντινό περιβάλλον της Μαρκέλλας

Κάποιοι γνώριζαν τι συνέβαινε στο κοντινό περιβάλλον της Μαρκέλλας

Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος μίλησε για την υπόθεση εξαφάνισης της 10χρονης Μαρκέλλας στη Θεσσαλονίκη, αλλά και για ανάλογα περιστατικά που συμβαίνουν κάθε χρόνο στην Ελλάδα.

Για τη μικρή Μαρκέλλα υποστήριξε πως κάποιοι γνώριζαν τι συνέβαινε στο κοντινό περιβάλλον του παιδιού. Αυτό που φαίνεται είναι ότι τα πράγματα προχώρησαν πολύ περισσότερο, πρόσθεσε και εξέφρασε την ελπίδα να μπορέσει η αστυνομία να εξιχνιάσει την υπόθεση.

Σκοπός της εισαγγελίας, εξήγησε, ήταν να μάθει τι ακριβώς γίνεται στο οικογενειακό περιβάλλον του κοριτσιού. «Υπάρχει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα που δημιούργησαν κάποιοι τεχνηέντως», συμπλήρωσε.

Για την επιμέλεια της Μαρκέλλας, για την οποία γίνεται λόγος τα τελευταία 24ωρα, ο κ. Γιαννόπουλος υποστήριξε πως μόνο η εισαγγελέας ανηλίκων Θεσσαλονίκης είναι αρμόδια και μάλιστα έχει διατάξει έρευνα από τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Μίλησε για αντίστοιχα περιστατικά, τα οποία σύμφωνα με τον ίδιο αυξάνονται τα τελευταία χρόνια, όχι όμως και οι καταγγελίες αυτών, γεγονός που αποδίδεται στην σιωπή που υπάρχει σε αυτό το θέμα.

Συνήθως υπεύθυνοι για τις εγκληματικές πράξεις είναι άνθρωποι υπεράνω πάσης υποψίας και αυτό καθιστά ακόμα δυσκολότερη την έρευνα και εξιχνίαση των υποθέσεων.

Αυτό που ζητάει ο κ. Γιαννακόπουλος, είναι «να γίνει ένα εθνικό κέντρο καταγραφής αυτών των φαινομένων προκειμένου να γνωρίζουμε το πρόβλημα στην Ελλάδα».

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα