Πανελλήνιες 2020: Θέματα και απαντήσεις για Αρχαία και Μαθηματικά

Συνεχίζονται οι Πανελλήνιες 2020 . Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ εξετάστηκαν στα Αρχαία Ελληνικά και στα Μαθηματικά. Δείτε τα θέματα στα Μαθηματικά και στα Αρχαία στο madata.gr

Η φετινή σχολική χρονιά είχε ήδη χαρακτηριστεί μεταβατική, καθώς από φέτος θα ίσχυε το «νέο» σύστημα που είχε προωθήσει επί υπουργίας του ο Κώστας Γαβρόγλου και που περιελάμβανε την κατάργηση των συντελεστών βαρύτητας στις βαθμολογίες μαθημάτων, καθώς επίσης και την αντικατάσταση του μαθήματος των Λατινικών από εκείνο της Κοινωνιολογίας.

Έτσι, για φέτος, υπήρξε η δυνατότητα οι υποψήφιοι να επιλέξουν με ποιο σύστημα επιθυμούν να εξεταστούν στις Πανελλήνιες 2020, με το «νέο» ή με το «παλαιό».

Το «παλαιό» σύστημα είναι το σύστημα με το οποίο εξετάστηκαν οι υποψήφιοι για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια κατά το σχολικό έτος 2018-19. Κατά το σύστημα αυτό, οι υποψήφιοι των Ανθρωπιστικών Σπουδών εξετάζονται στα Λατινικά, ενώ σε όλες τις Ομάδες Προσανατολισμού υπάρχουν μαθήματα βαρύτητας με αυξημένο συντελεστή στον υπολογισμό των μορίων.

1. Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα των ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ με το νέο σύστημα.

Για τα θέματα 'Αρχαία Ελληνικά' πατήστε εδώ.

Για τα θέματα 'Μαθηματικα' πατήστε εδώ.

2. Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα των ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ με το παλαιό σύστημα.

Για τα θέματα 'Αρχαία Ελληνική Γλώσσα' πατήστε εδώ.

Για τα θέματα 'Μαθηματικα(Ημερήσια)' πατήστε εδώ.

Για τα θέματα 'Μαθηματικα(Εσπερινά)' πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα