Επίθεση με βιτριόλι: Η 35χρονη παρακολουθούσε για μήνες την Ιωάννα

Επίθεση με βιτριόλι: Η 35χρονη παρακολουθούσε για μήνες την Ιωάννα

Η 34χρονη Ιωάννα, το θύμα της φρικιαστικής επίθεσης με το βιτριόλι που σόκαρε το πανελλήνιο, δεν είχε γνωρίσει ποτέ τον 40χρονο φίλο της κατηγορούμενης γυναίκας. Η ερωτική αντιζηλία, το κίνητρο της επίθεσης, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, είναι πιθανό να προέκυψε από ένα αίτημα φιλίας στο Facebook.

Αυτό προκύπτει από την κατάθεση του 40χρονου στις αρχές την Πέμπτη 11 Ιουνίου, μία μέρα πριν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. συλλάβουν τη 35χρονη φερόμενη ως δράστιδα στην οδό Αβύδου.

«Λόγω κοινών γνωστών που είχαμε, μου βγήκε σαν προτεινόμενη διαδικτυακή φίλη μια γυναίκα με το όνομα Ιωάννα στην οποία έκανα αίτημα φιλίας. Με την εν λόγω γυναίκα ανταλλάξαμε κάποια 5-10 τυπικά μηνύματα, πλην όμως δεν βρεθήκαμε ποτέ από κοντά και δεν υπήρξε εδώ και ένα έτος περαιτέρω επαφή μαζί της», κατέθεσε ο 40χρονος. Το γεγονός πως ο άνδρας που είχε «ελεύθερη σχέση» (κατά τα λεγόμενά του) με την 35χρονη κατηγορούμενη δεν είχε δει ποτέ το θύμα επιβεβαιώνεται και από την πλευρά του δικηγόρου της Ιωάννας, Απόστολου Λύτρα. Η ερωτική αντιζηλία φέρεται να υπήρχε μόνο στο μυαλό της κατηγορούμενης… «Ωστόσο», σύμφωνα με τον κ. Λύτρα, «δεν μπορεί ελαφρά τη καρδία να γίνεται λόγος για ψυχική διαταραχή, όπως δημοσίως αναφέρεται από κάποιους. Η κατηγορούμενη είχε κανονική ζωή, μεγάλο κοινωνικό κύκλο, καλή δουλειά σε δικηγορικό γραφείο…».

Την ίδια ημέρα που η αστυνομία έλαβε κατάθεση από τον 40χρονο, εξέτασε συμπληρωματικά και την Ιωάννα: «Την γνωρίζω, δεν έχω φιλικές σχέσεις μαζί της και δεν έχω καμία έχθρα μαζί της», ανέφερε στους αστυνομικούς όταν της έδειξαν φωτογραφία της 35χρονης μέσα στο νοσοκομείο όπου έχει ήδη υποβληθεί σε τρία χειρουργεία. «Η γυναίκα που μου επιτέθηκε ήταν περίπου 1,65 με 1,70, το χρώμα των ματιών της ήταν σκούρο καστανό, ήταν αδύνατη και το χρώμα των μαλλιών της ήταν σκούρο καστανό», ανέφερε για τη στιγμή της επίθεσης.

Η απολογία της 35χρονης στον ανακριτή έχει προγραμματιστεί για αύριο στις 10 το πρωί και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον τι θα υποστηρίξει και αν θα ακολουθήσει τη γραμμή της απόλυτης άρνησης, καθώς και της μη συνεργασίας με τις αρχές, όπως αναφέρεται στη σχετική σημείωση της αστυνομίας προς την Εισαγγελία.

Η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει την 35χρονη μέσω μιας δύσκολης διαδρομής: από τις κάμερες ασφαλείας γύρω από το σημείο της επίθεσης εντόπισε το ταξί που χρησιμοποίησε η δράστιδα και από την άρση απορρήτου επικοινωνιών του ραδιοταξί εντόπισε την τηλεκάρτα που χρησιμοποίησε για να το καλέσει. Το «μοιραίο λάθος» που φέρεται να έκανε η γυναίκα ήταν πως χρησιμοποίησε την ίδια τηλεκάρτα και για κλήση προς τρίτο πρόσωπο, το οποίο είχε καλέσει και από το κινητό της. Ετσι η ΕΛ.ΑΣ. μπόρεσε να «κλειδώσει» την ταυτότητα της δράστιδας «με απόλυτη σιγουριά».

Εκτός αυτών των στοιχείων, ωστόσο, στον ογκώδη φάκελο που βρίσκεται στα χέρια των δικαστικών αρχών υπάρχουν ενδείξεις πως το θύμα της επίθεσης με το βιτριόλι παρακολουθείτο εδώ και μήνες από μία μαυροντυμένη γυναίκα! Οπως κατέθεσε στις αρχές ένας γείτονας της Ιωάννας, είχε δει τέσσερις φορές μία γυναίκα να κινείται στα κρυφά κάτω από την πολυκατοικία που μένει το θύμα τον περασμένο Ιανουάριο και Φεβρουάριο: «Ηταν ύψους μεταξύ 1,65 – 1,70, ούτε αδύνατη ούτε ευτραφής, τα μαλλιά της ήταν σκούρου χρώματος, τα μάτια της ήταν σκούρα, στρογγυλά και προεξείχαν αρκετά από το πρόσωπό της. Από τη σωματοδομή, το περπάτημα και τη φωνή της θεωρώ ότι είναι ηλικίας μικρότερης των 45 ετών», κατέθεσε ο γείτονας του θύματος.

Μάλιστα, είχε κυνηγήσει τη γυναίκα αυτή με μία γειτόνισσα φωνάζοντάς της να «μην ξαναπατήσει εκεί», και αυτή του είχε απαντήσει «όπου θέλω θα πηγαίνω, δημόσιος είναι ο χώρος». Ο γείτονας αυτός έχει περιγράψει και τις τέσσερις φορές που συνάντησε τη γυναίκα αυτή, αναφέροντας πως είχε προκαλέσει αναστάτωση στην οικογένειά του και άλλους κατοίκους της πολυκατοικίας, που είχαν θορυβηθεί από τον περίεργο τρόπο που κινούνταν. Είναι βέβαιο πως οι αρχές θα ερευνήσουν εάν ο σχεδιασμός της επίθεσης χρονολογούνταν ήδη από τις αρχές του χρόνου. Αλλωστε η Αστυνομία, παρόλο που θεωρεί πως η υπόθεση έχει εξιχνιαστεί με τη σύλληψη της 35χρονης, συνεχίζει να εξετάζει πρόσωπα από το περιβάλλον της αλλά και από αυτό του θύματος, αλλά και την έρευνα σχετικά με την προμήθεια του θειικού οξέος και τον σχεδιασμό της επίθεσης.

Eν αναμονή, πάντως, της αυριανής απολογίας της 35χρονης, ο δικηγόρος της Σάκης Κεχαγιόγλου αναφέρει πως «η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας δύσκολα θα σταθεί στο ακροατήριο» και πως έπρεπε να διωχθεί για βαριά σωματική βλάβη. «Αν ήθελε να σκοτώσει δεν θα χρησιμοποιούσε πιστόλι ή μαχαίρι;», αναρωτιέται.

«Το μπουκάλι με το θειικό οξύ αναγράφει πάνω “Κίνδυνος Θάνατος” και μπορεί πολύ εύκολα να σκοτώσει», απαντάει ο κ. Λύτρας, σε μία πρόγευση της δίκης, όταν αυτή συμβεί. «Δεν μπορούν όλοι να χρησιμοποιήσουν πιστόλι ή να παλέψουν με μαχαίρι», προσθέτει.

etypos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα