Μαφιόζικη εκτέλεση στη Ζάκυνθο - Συμβόλαιο θανάτου βλέπει η ΕΛΑΣ

Μαφιόζικη εκτέλεση στη Ζάκυνθο - Συμβόλαιο θανάτου βλέπει η ΕΛΑΣ

Συμβόλαιο θανάτου που συνδέεται με καταγγελίες για διαφθορά αστυνομικών και κυκλώματα ποινικών εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. για το μαφιόζικο χτύπημα την Τρίτη στη Ζάκυνθο, όπου έχασε τη ζωή της μία 37χρονη γυναίκα, ενώ νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση ο 53χρονος σύζυγός της.

Συγκεκριμένα, ο 53χρονος φέρεται να είχε καταγγείλει περιστατικά διαφθοράς αστυνομικών. Σε έγγραφη καταγγελία που συνυπέγραψε το καλοκαίρι του 2017 αναφέρεται: Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ είναι προστάτες σε κλαμπ του νησιού όπου γίνεται η μεγαλύτερη διακίνηση ναρκωτικών και λαμβάνουν μερίδιο από τους ναρκοεμπόρους. Στην ίδια παρέα των βασικών μελών του οργανωμένου εγκλήματος, στη Ζάκυνθο, έχει ενταχθεί και άτομο που έχει κατηγορηθεί για αιματηρή επίθεση κατά δύο Βρετανών τουριστών στον Λαγανά

Ο 53χρονος, που είχε ξενοδοχείο στην περιοχή αλλά και τουριστικό σκάφος στην περιοχή του Λαγανά, είχε καταδικασθεί προσφάτως σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση, γιατί σε κατάλυμά του είχαν βρεθεί όπλα κι άλλα αντικείμενα που σχετίζονταν με την δράση Αλβανών ποινικών που είχαν κατηγορηθεί για ληστείες.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι ο 53χρονος μπορεί να είχε συμμετοχή σε καταγγελίες που είχαν φθάσει σε ηγετικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίες συνέδεαν μία ληστεία που σημειώθηκε στη Ζάκυνθο στις 19 Απριλίου 2016 με την αρπαγή 580.000 ευρώ από επιχειρηματία του νησιού, με υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ στο νησί.

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα