Ενέδρα θανάτου σε ζευγάρι στη Ζάκυνθο: Τι αναζητούν οι Αρχές από το παρελθόν

Ενέδρα θανάτου σε ζευγάρι στη Ζάκυνθο: Τι αναζητούν οι Αρχές από το παρελθόν

Ενέδρα θανάτου, στήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην περιοχή της Λιθακιάς στη Ζάκυνθο, σε ζευγάρι που επέβαιναν σε μηχανή από άγνωστους δράστες.

Όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ το ζευγάρι, δέχθηκε σφαίρες από αγνώστους – οι οποίοι ήταν ντυμένοι αστυνομικοί. Από τους πυροβολισμούς νεκρή έπεσε μια γυναίκα, ενώ ο σύζυγός της είναι σοβαρά τραυματισμένος.

Αμέσως μετά, οι δυο ένοπλοι έσπευσαν να εξαφανιστούν και βρίσκεται σε εξέλιξη εκτεταμένη επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων για τον εντοπισμό τους.

Ο άνδρας, ηλικίας 53 ετών, κατάφερε να απομακρυνθεί και να σταματήσει λίγα μέτρα, στο σπίτι φίλου του, πιο κάτω για βοήθεια και κλήθηκε ασθενοφόρο.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι έχει 3 σφαίρες στο σώμα του. Η κατάστασή του κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή και εξετάζεται το ενδεχόμενο της αεροδιακομιδής του στην Αθήνα.

Ήδη, αναζητούνται τα πιθανά κίνητρα των δραστών και οι έρευνες στρέφονται σε υποθέσεις από το παρελθόν του 53χρονου. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 53χρονος είχε απασχολήσει στο παρελθόν την αστυνομία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το όνομά του είχε εμπλακεί σε υπόθεση ληστείας στο νησί, σε βάρος επιχειρηματία, με λεία 550.000 ευρώ, αλλά ουδέποτε κατηγορήθηκε για την υπόθεση.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα