Bάρκα με 40 πρόσφυγες στη Δυτική Λέσβο

Bάρκα με 40 πρόσφυγες στη Δυτική Λέσβο

Άλλη μια βάρκα με 40 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στις 8:00 το πρωί σε ακτή στη Δυτική Λέσβο. Στους πρόσφυγες, 14 Αφγανικής και 26 Αφρικανικής καταγωγής, δόθηκαν από τους κατοίκους και εργαζόμενους του δήμου μάσκες και νερά και ενημέρωσαν τις Aρχές.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αναμένεται κλιμάκιο του ΕΟΔΘ να εξετάσει τους νεοφερμένους και στη συνέχεια να οδηγηθούν στη δομή καραντίνας στα Μεγάλα Θέρμα.

Όμως η δομή στα Μεγάλα Θέρμα πλέον ασφυκτιά, στους 211 που ήδη βρίσκονται στη δομή χθες προστέθηκαν οι 32 που αφέθηκαν από τη FRONTEΧ σε παραλία στον Παληό Μανταμάδου.

Στο μεταξύ 40 μέρες μετά και δεν μεταφέρθηκαν στο ΚΥΤ της Μόριας όπως προβλέπεται οι πρώτοι 70 για τους οποίους έληξε ξ καραντίνα και μετά από τα τεστ που τους έγιναν βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό και η δομή πλέον δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά, ενώ αρχίζει να είναι αμφίβολο αν με τόσο κόσμο τηρούνται όσα προβλέπονται εντός της δομής για την απόσταση νεοφερμένων από τους υπόλοιπους, Την ευθύνη λειτουργίας της δομής καραντίνας έχει η αστυνομία.

http://www.topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα