Έχετε mail στον υπολογιστή σας: Πώς θα παίρνουν τους βαθμούς οι μαθητές δημοτικού

Έχετε mail στον υπολογιστή σας: Πώς θα παίρνουν τους βαθμούς οι μαθητές δημοτικού

Εγκύκλιο για την αξιολόγηση των μαθητών του Δημοτικού για το σχολικό έτος 2019-20 εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, με την υπογραφή της υφυπουργού, Σοφίας Ζαχαράκη. Στην εγκύκλιο περιλαμβάνεται ο τρόπος αξιολόγησης και βαθμολογίας για το β’ και το γ’ τρίμηνο, οι τρόποι παράδοσης ελέγχων στους γονείς και η διαδικασία ενημέρωσης τους. Παράλληλα προβλέπονται οι περιπτώσεις για την Α’ και Β’ τάξη και για τις υπόλοιπες τάξεις (Γ’,Δ’, Ε’,ΣΤ’), όπως και οι περιπτώσεις των μαθητών που δεν πήγαν μετά την επανέναρξη των δημοτικών, για λόγους προστασίας από τον κορωνοίό (ευπαθής ομάδα στο συγγενικό περιβάλλον κ.α).

Ολόκληρη την εγκύκλιο με τίτλο «Ρυθμίσεις βαθμολογίας τριμήνων στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2019-2020» μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ.

Συγκεκριμένα:

– Η επίδοση της βαθμολογίας του β’ τριμήνου στους μαθητές/τριες της Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης, πραγματοποιείται με την επανέναρξη λειτουργίας των δημοτικών σχολείων. Οι Σύλλογοι Διδασκόντων, με απόφασή τους, προβαίνουν στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να παραδίδονται οι έλεγχοι προόδου β΄ τριμήνου στους γονείς / κηδεμόνες είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με σάρωση του πρωτοτύπου, ύστερα από γραπτή συναίνεση των γονέων/κηδεμόνων, είτε σε κλειστό και σφραγισμένο φάκελο στην τσάντα του κάθε μαθητή/τριας, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία γονέων & κηδεμόνων στο σχολείο.

Οι εκπαιδευτικοί της Α΄ και Β΄ τάξης ενημερώνουν προφορικά μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών για την πρόοδό τους.

– Η επίδοση της βαθμολογίας του γ’ τριμήνου, καθώς και των τίτλων προόδου ή των τίτλων σπουδών των μαθητών/τριών θα γίνει στους γονείς/κηδεμόνες την ημέρα λήξης των μαθημάτων είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με σάρωση των πρωτοτύπων, ύστερα από γραπτή συναίνεση των γονέων/κηδεμόνων, είτε σε κλειστό και σφραγισμένο φάκελο στην τσάντα του κάθε μαθητή/τριας, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία γονέων & κηδεμόνων στο σχολείο.

Για τη βαθμολόγηση των μαθητών/τριών λαμβάνονται υπόψη τόσο η πορεία μάθησής τους από την επανέναρξη λειτουργίας του σχολείου έως τη λήξη των μαθημάτων, όσο και η προσπάθεια που κατέβαλαν κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους, το ενδιαφέρον τους, οι πρωτοβουλίες που ανέπτυξαν, η δημιουργικότητά τους και η συνεργασία με τους συμμαθητές τους.

Γ. Για τους μαθητές/τριες που ανήκουν σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19 ή ήδη νοσούν ή στο οικογενειακό τους περιβάλλον υπάρχει άτομο που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19 ή ήδη νοσεί (αρ. πρωτ. Φ.7/ΦΜ/63728/ΓΔ4/27/5/2020 Υ.Α. (ΦΕΚ 2031 Β’) και θα απουσιάζουν δικαιολογημένα από το σχολείο, η βαθμολογία του β’ και γ’ τριμήνου καθώς και οι τίτλοι προόδου ή οι τίτλοι σπουδών θα επιδοθούν στους γονείς κηδεμόνες είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με σάρωση των πρωτοτύπων, ύστερα από γραπτή συναίνεση των γονέων/κηδεμόνων, είτε την ημέρα λήξης των μαθημάτων, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή του συγχρωτισμού στο χώρο του σχολείου.

https://www.enikos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα