Παίρνουμε μεγάλο ρίσκο ανοίγοντας τα σύνορα για την τουριστική περίοδο

Παίρνουμε μεγάλο ρίσκο ανοίγοντας τα σύνορα για την τουριστική περίοδο

Παίρνουμε ένα μεγάλο ρίσκο που ανοίγουμε τα σύνορα και ενθαρρύνουμε την τουριστική περίοδο. Δεν είμαστε μόνο εμείς που το κάνουμε αυτό, το κάνουν σχεδόν όλες οι χώρες και κυρίως οι χώρες στην νότια Ευρώπη που μπορούν να επωφεληθούν περισσότερο από την τουριστική περίοδο και τον τουρισμό

Αυτό σημείωσε μεταξύ άλλων ο καθηγητής του LSE και σύμβουλος της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό, Ηλίας Μόσιαλος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Μόσιαλος σημείωσε ότι «η πανδημία στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες με ορισμένες εξαιρέσεις είναι υπό σημαντικό έλεγχο. Δεν σημαίνει ότι έχει εξαλειφθεί, υπάρχουν κρούσματα αλλά έχουν μειωθεί οι θάνατοι στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες έχουν μάθει πλέον να προστατεύονται. Παίρνουν τα μέτρα τους – φυσική απόσταση, φοράνε μάσκα και προσέχουν αρκετά τις συναναστροφές τους. Αυτό ήταν κάτι που σημαντικό που πήραμε τους προηγούμενους μήνες».

Ως προς τις εξελίξεις που ενδέχεται να ανατρέψουν αυτή την εικόνα, ο Ηλίας Μόσιαλος σημείωσε ότι υπάρχουν δύο εξαιρέσεις στον κανόνα της γενικής ύφεσης της πανδημίας, η Σουηδία και η Μεγάλη Βρετανία. «Πρακτικά αυτό σημαίνει πως να μας έρθει κρούσμα από χώρα που ελέγχει την πανδημία έχει μικρή πιθανότητα. Δεν περιμένουμε πάρα πολλά κρούσματα να μας έρθουν το επόμενο διάστημα εκτός φυσικά άμα σταματήσει ο έλεγχος από τις άλλες χώρες και αρχίσουμε και βλέπουμε ένα σημαντικό αριθμό κρουσμάτων. Κάτι τέτοιο όμως δεν βλέπουμε αυτή τη στιγμή» κατέληξε ο κ. Μόσιαλος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα