Συναγερμός στη Λαμία: Εισαγόμενο κρούσμα κορoνοϊού από Αμερική

Και εκεί που η πλειοψηφία του πληθυσμού είχε πιστέψει ότι τελειώσαμε με τον κορoνοϊό ενόψει καλοκαιριού, ήρθε το μεσημέρι του Σαββάτου ένα περιστατικό να μας υπενθυμίσει ότι ο ιός είναι εδώ και παραμένει επικίνδυνος.

Ο 86χρονος που είχε επιστρέψει από Αμερική πριν από μερικές ημέρες,  επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Λαμίας έχοντας εκδηλώσει ύποπτα συμπτώματα με πυρετό και πρόβλημα στο αναπνευστικό. Τα αποτελέσματα από το μοριακό τεστ επιβεβαίωσε ότι είναι θετικός σε covid-19 και αμέσως σήμανε συναγερμός.

Από το Νοσοκομείο Λαμίας εξετάστηκαν άμεσα και οι δύο συνοδοί του και συγκεκριμένα η σύζυγός του και ο εγγονός του που με το αυτοκίνητό του τους μετέφερε στο Νοσοκομείο, ενώ ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασής του θα αποφασιστεί για το που θα νοσηλευτεί. Για τους συγγενείς του, ο ΕΟΔΥ πρότεινε τον περιορισμό κατ’ οίκον αφού έτσι κι αλλιώς δεν παρουσιάζουν κάποιο σύμπτωμα.

Τελικά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών ο 86χρονος εισήχθη στη ΜΕΘ covid-19 του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 86χρονος μετά το ταξίδι του βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό σύμφωνα με τις οδηγίες που είχε λάβει στο αεροδρόμιο.

Ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές έχει ξεκινήσει την ιχνηλάτηση των επαφών του 86χρονου.

Πηγή: lamiareport.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα