Συναγερμός στο Κιλκίς: Έκλεισαν 6 σχολεία μετά από κρούσμα σε δομή προσφύγων

Συναγερμός έχει σημάνει στο Κιλκίς μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορονοϊού στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Νέας Καβάλας του δήμου Παιονίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για μία έγκυο.

Ήδη, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στην περιοχή και έχει πάρει δείγμα για τεστ σε 500 άτομα. Σύμφωνα με το voria.gr, άμεσα έκλεισαν έξι σχολεία, στα οποία πηγαίνουν προσφυγόπουλα, ενώ η δομή, στην οποία φιλοξενούνται 1.550 άτομα έχει τεθεί σε καραντίνα από το βράδυ της Τετάρτης και φυλάσσεται από την Αστυνομία.

Σε δηλώσεις του στο Voria.gr ο δήμαρχος Παιονίας, Κώστας Σιωνίδης σημειώσε: «Αποφασίσαμε να κλείσουμε άμεσα έξι σχολικές μονάδες, στις οποίες πηγαίνουν σχολείο προσφυγόπουλα από τη δομή κυρίως στην απογευματινή βάρδια, ενώ ορισμένα και στην πρωινή. Σήμερα και αύριο κάνουμε απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους των σχολείων, ενώ μεσολαβεί και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, οπότε από την ερχόμενη Τρίτη οι μαθητές θα επιστρέψουν ασφαλείς στα μαθήματά τους».

Πρόκειται για τις ακόλουθες μονάδες: Δημοτικό Γοργόπης, 2ο Δημοτικό Πολυκάστρου, 2ο Δημοτικό Αξιούπολης, Γυμνάσιο και ΓΕΛ Αξιούπολης.

voria.gr

 
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα