Αναστάτωση στη Μύκονο: Εξαφανίστηκαν οι ξαπλώστρες από τις παραλίες

Αναστάτωση στη Μύκονο: Εξαφανίστηκαν οι ξαπλώστρες από τις παραλίες

Στην απομάκρυνση εξοπλισμού καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που δραστηριοποιούνται στις παραλίες της Μυκόνου προχώρησε η αστυνομία.

Εδώ και δύο ημέρες έχει στηθεί επιχείρηση αποξήλωσης. Ξαπλώστρες και ομπρέλες «εξαφανίστηκαν» από όλες τις πλαζ του νησιού με τους επαγγελματίες να εμφανίζονται ιδιαίτερα ενοχλημένοι, καθώς όπως αναφέρουν, τέτοιου είδους κινήσεις αποτελούν πλήγμα τόσο στην προσέλκυση τουριστών ενόψει και του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, όσο και στις επιχειρήσεις που θα χάσουν πολλά έσοδα και θα βάλουν στον πάγο το προσωπικό που είχαν προσλάβει για τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες.

Για την ιστορία οι άδειες των παραλιών της Μυκόνου, όπως εξήγησε ο Δήμαρχος του νησιού Κωνσταντίνος Κούκας σε τηλεοπτική εκπομπή: "Πρέπει να υπάρξει σύμβαση και έγκριση από την κτηματική υπηρεσία Κυκλάδων η οποία βρίσκεται στη Σύρο, για να μπορέσει ένας επιχειρηματίας να στήσει ομπρέλες στην παραλία".

Έτσι ενώ σε πλήθος παραλιών στην Ελλάδα έχουν στηθεί ομπρέλες και ξαπλώστρες στην Μύκονο μάλλον οι επισκέπτες θα στήσουν σε αποστάσεις ασφαλείας αυτοσχέδιες "ασπίδες προστασίας" από τον ήλιο.

Σε ένα πρωτόγνωρο για το νησί καλοκαίρι, στο οποίο αναμένονται πολλοί επισκέπτες εξαιτίας του lockdown του Ντουμπάι όπως είπε ο δήμαρχος Μυκόνου, η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρηματιών στον Ορνό και τον Πλατύ Γυαλό, δεν έχουν κάνει καμία απόπειρα να στήσουν ξαπλώστρες, αφού ξέρουν ότι θα ξηλωθούν άμεσα, αφού δε διαθέτουν τις προβλεπόμενες από το νόμο άδειες που πρέπει να εγκριθούν από μια υποστελεχωμένη υπηρεσία των Κυκλάδων για 30 νησιά.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

"Θα έχουμε πολύ κόσμο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στην Μύκονο, χωρίς όμως εξοπλισμό στις παραλίες" είπε ο δήμαρχος της Μυκόνου ο οποίος επιθυμεί να ρυθμιστεί αυτή η εκκρεμότητα που θα είναι ελκυστική για τους επισκέπτες και θα φέρει έσοδα στο νησί.

Πριν μερικές ημέρες είχαν αρχίσει οι προετοιμασίες στην παραλία της Ψαρρούς ενόψει του opening του Nammos στις 28 Μαΐου. Σε εντατικούς ρυθμούς οι νεαροί υπάλληλοι του διάσημου beach bar restaurant με χαμόγελο, αισιοδοξία και όρεξη για δουλειά τοποθέτησαν τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες στις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας.

Την ίδια ώρα από τα μεγάφωνα ακουγόταν δυνατή μουσική, καθώς γίνονταν δοκιμές στον ηχητικό εξοπλισμό. Πυρετός εργασιών και λίγα μέτρα πιο πίσω από την κοσμική πλαζ, στο εμπορικό κέντρο Nammos Village, που θα ανοίξει τις πόρτες το στις 10 Ιουνίου.

Το Mykonos Live TV βρέθηκε στην Ψαρρού, στον Ορνό και στον Πλατύ Γυαλό και κατέγραψε εικόνες από τις «άδειες» αμμουδιές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα