Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λέρος λόγω της κακοκαιρίας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λέρος λόγω της κακοκαιρίας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Λέρος μετά την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή.

ΟΓενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, κήρυξε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας το Δήμο Λέρου, της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν στις 01 Ιουνίου 2020 στην ανωτέρω περιοχή», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι (6) μήνες ήτοι έως και 01 Δεκεμβρίου 2020. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Λόγω των προβλημάτων που προκλήθηκαν από τη θεομηνία, ο δήμαρχος του νησιού, Μιχάλης Κόλιας, είχε ζητήσει να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στο αίτημα του προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και στον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, ο δήμαρχος Λέρου ανέφερε τα εξής: «Μετά τη θεομηνία που έπληξε και συνεχίζει να πλήττει το νησί της Λέρου, σας ενημερώνω ότι έχουν πλημμυρίσει οικίες, εμπορικά καταστήματα, υπερχείλισαν χείμαρροι και ρέματα, ενώ και το οδικό δίκτυο του νησιού έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Για τη θεομηνία που έπληξε το νησί μίλησε το πρωί στον realfm ο δήμαρχος Λέρου

 

Πηγή φωτό: lerosnews.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα