Ρόδος: Κέρδισαν αποζημιώσεις οι συγγενείς του ζευγαριού που σκοτώθηκε από τουριστικό λεωφορείο

Ρόδος: Κέρδισαν αποζημιώσεις οι συγγενείς του ζευγαριού που σκοτώθηκε από τουριστικό λεωφορείο

Με απόφαση του Εφετείου Αθηνών επιδικάστηκαν αποζημιώσεις σε συγγενείς του ζευγαριού που σκοτώθηκε στο δυστύχημα στην λεωφόρο Ηρακλειδών.

Η κόρη των θυμάτων θα πάρει 50.000€, ο σύζυγός της 10.000€ και τα δύο εγγόνια τους από 20.000€. Στον γιο τους επιδικάστηκε αποζημίωση ύψους 60.000€.

Με την αγωγή τους οι συγγενείς στράφηκαν κατά ενός κατοίκου Απολλώνων, ενός τουριστικού γραφείου και μιας ασφαλιστικής εταιρείας.

Πώς έγινε το δυστύχημα

Στις 30 Οκτωβρίου 2016, στις 18:00 περίπου, οι γονείς τους, στην προσπάθειά τους να διασχίσουν κάθετα τη λεωφόρο Ηρακλειδών, βγήκαν στο δρόμο και παρασύρθηκαν από τουριστικό λεωφορείο, στο ύψος της διπλής συνεχούς διαχωριστικής γραμμής.

Το σημείο του δυστυχήματος βρίσκεται ανάμεσα σε διαβάσεις πεζών ενώ από το φανάρι που βρίσκεται δίπλα στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού έως το φανάρι που βρίσκεται μπροστά από το ξενοδοχείο Rodos Palace υπάρχουν 16 διαβάσεις πεζών.

Κατά μήκος της οδού υπάρχουν εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, βενζινάδικα και διασταυρώσεις, που σημαίνει ότι ένα όχημα βαρέου τύπου όπως το επίδικο λεωφορείο, έπρεπε να κινείται με ελάχιστη ταχύτητα ώστε να είναι σε θέση ο οδηγός να αποφύγει επικίνδυνες καταστάσεις.

Οι ενάγοντες υποστήριξαν ότι ο οδηγός του λεωφορείου είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα.

www.newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα