Εντατικές εργασίες στα δημοτικά του Δήμου Αθηναίων ενόψει του ανοίγματός του τη Δευτέρα

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Αθηναίων ενόψει του ανοίγματός του τη Δευτέρα.

«Καθαρά και ασφαλή τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων θα υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς από την Δευτέρα 1 Ιουνίου», αναφέρει η σχετική ενημέρωση του δήμου, συμπληρώνοντας ότι στόχος είναι η λειτουργίας τους «να ανταποκρίνεται πλήρως στους όρους και τις προϋποθέσεις  του υπουργείου Παιδείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας».

Στις σχολικές μονάδες θα υπάρχει από την πρώτη μέρα ο αριθμός των καθαριστριών που χρειάζονται για να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες τους σε όλη την διάρκεια της λειτουργίας τους με σχολαστικό καθαρισμό και απολύμανση. Επίσης  θα υπάρχουν αντισηπτικά, απολυμαντικά, σαπούνι χειρός και χλωρίνη σε απολύτως επαρκείς ποσότητες ενώ στις κτιριακές εγκαταστάσεις των σχολείων  που ήταν κλειστά από τις 10 Μαρτίου, έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται και μέσα στο Σαββατοκύριακο προληπτικές  απολυμάνσεις.

Ο Δήμος Αθηναίων ανταποκρινόμενος  άμεσα στην απόφαση για επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων  διέθεσε τις προηγούμενες ημέρες στις  σχολικές επιτροπές περίπου 150.000 ευρώ ώστε να εξασφαλιστούν και με την δική τους καθοριστική συμβολή οι αρτιότερες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας  για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας.

www.newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ