Χαρδαλιάς: Πώς θα αποφύγουμε ένα δεύτερο lockdown λόγω κορονοϊού

Χαρδαλιάς: Πώς θα αποφύγουμε ένα δεύτερο lockdown λόγω κορονοϊού

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Παραπολιτικά" ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς μίλησε για το πόσο θωρακισμένη είναι η χώρα στο ενδεχόμενο ενός δεύτερου κύματος κορονοϊού από το Φθινόπωρο, αλλά και στην αντιπυρική περίοδο.

"Το τελευταίο χρονικό διάστημα θέλω να πιστεύω ότι μας έχει αφήσει μια Πολύτιμη παρακαταθήκη: γνωρίζουμε πλέον πώς να προστατευθούμε. Αν συνεχίσουμε να τηρούμε πιστά τα μέτρα ατομικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, έχουμε ήδη στη διάθεσή μας μια ισχυρή ασπίδα προστασίας απέναντι στην πανδημία, η οποία πιθανώς θα μας επιτρέψει να αποφύγουμε ένα δεύτερο lockdown, όπως αυτό που ζήσαμε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Παράλληλα, τους τελευταίους μήνες έχουμε αναπτύξει και δοκιμάσει στην πράξη εργαλεία που δεν είχαμε στη διάθεσή μας τον Φεβρουάριο, όπως η διαδικασία ιχνηλάτησης των στενών επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, που έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά της στη μάχη κατά της πανδημίας, καθώς και η λήψη μέτρων τοπικού χαρακτήρα, όπως η καραντίνα που εφαρμόστηκε σε κάποιους οικισμούς και χωριά αλλά και τα αυξημένα περιοριστικά μέτρα στην κίνηση των πολιτών, τα οποία εφαρμόστηκαν σε δήμους και περιφερειακές ενότητες με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Εργαλεία που μας επιτρέπουν να ελέγξουμε αποτελεσματικά τοπικές εστίες, αποτρέποντας την εξάπλωση του ιού σε άλλες περιοχές και να μην προχωράμε σε οριζόντια μέτρα" επισήμανε το κυβερνητικό στέλεχος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα