Δε θα υπάρξει ποτέ δικαίωση - Αποζημίωση μαμούθ για τον θάνατο του 11χρονου Μάριου

Δε θα υπάρξει ποτέ δικαίωση - Αποζημίωση μαμούθ για τον θάνατο του 11χρονου Μάριου

Τρία χρόνια μετά την τραγωδία στο Μενίδι, όπου ο 11χρονος Μάριος έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα στο προαύλιο του σχολείου του, ο πατέρας του μίλησε στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Αποζημίωση - μαμούθ για τον θάνατο του 11χρονου Μάριου

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια κατέθεσε αγωγή κατά του ελληνικού δημοσίου, επιρρίπτοντας ευθύνες για εγκληματική παραμέληση και το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση - μαμούθ ύψους 500.000 ευρώ. 

Όπως είπε ο πατέρας του άτυχου παιδιού, αυτό δεν απαλύνει τον πόνο που νιώθει η οικογένεια. «Δε θα υπάρξει ποτέ δικαίωση για την οικογένειά μου, απλώς υπάρχει μια μερική δικαίωση προς την απόφαση. Η Πολιτεία πρέπει να παρέχει ασφάλεια» είπε ο κ. Αθανάσιος. 

Ο Μάριος χάθηκε και οι δράστες δεν έχουν βρεθεί ακόμα» σημείωσε ο πατέρας του 11χρονου. «Έχουμε περάσει πολύ δύσκολες καταστάσεις, προσπαθούμε όμως να σταθούμε στα πόδια μας. Το παιδί μας έχει ανάγκη, πρέπει να το στηρίξουμε» είπε ο κ. Αθανάσιος για το δεύτερο παιδί της οικογένειας.

«Η επιλογή από το ελληνικό Δημόσιο να μην ασκήσει έφεση στην απόφαση που δικαιώνει την οικογένεια του Μάριου θα έχει περάσει και ένα ηχηρό μήνυμα στην ελληνική κοινωνία» είπε ο δικηγόρος της οικογένειας, Θεόδωρος Μαντάς. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα