Επίθεση με βιτριόλι: Σε τραγική κατάσταση η Ιωάννα - Τι αποκαλύπτει ο δικηγόρος της

Επίθεση με βιτριόλι: Σε τραγική κατάσταση η Ιωάννα - Τι αποκαλύπτει ο δικηγόρος της

Σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και με βαριά τραύματα, βρίσκεται η 34χρονη Ιωάννα, η οποία πριν λίγες μέρες δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι, στην Καλλιθέα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας, επισήμανε ότι η νεαρή γυναίκα «είναι σε σοκ. Είναι σε τραγική κατάσταση. Τα τραύματά της είναι εκτεταμένα. Μια πανέμορφη, νέα, μορφωμένη κοπέλα, οικονομολόγος. Και τώρα το πρόσωπό της είναι σχεδόν κατεστραμμένο».

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Λύτρας, η πελάτης του ποτέ δεν ανέφερε ότι η επίθεση που δέχθηκε σχετίζεται με τον χώρο εργασίας.

«Επειδή δεν είχε κάποια διαφορά που να σχετίζεται με την προσωπική της ζωής, σκέφτηκε μήπως κάποια είχε εμμονή μαζί της για άσχετο λόγο, αλλά γνώριζε πάρα πολύ καλά το χώρο της εργασίας της» τόνισε, προσθέτοντας πως ακόμα και αν η επίθεση δεν σχετίζεται με τον χώρο εργασίας της 34χρονης, η δράστις,  φαίνεται πως «είχε εποπτεύσει το χώρο, το είχε προσχεδιάσει πολύ καλά, γνώριζε καταστάσεις αλλά και πως πρέπει να διαφύγει».

Παράλληλα, ο δικηγόρος, υποστήριξε ότι η επίθεση που δέχθηκε η πελάτης του αλλά και αντίστοιχα περιστατικά, μπορεί «να παραπέμπουν το μυαλό όλων σε προσωπικές διαφορές, όμως αυτό δεν είναι απαραίτητο. Αντίστοιχα χτυπήματα στο παρελθόν ήταν επαγγελματικά. Πάντως η Αστυνομία ερευνά τα πάντα».

Αυτό που έκανε εντύπωση στον κ. Λύτρα και το επισήμανε με νόημα, είναι «πώς γίνεται εν έτη 2020 να μην είδε κανείς τίποτα», αφού και η επίθεση έλαβε χώρα μέρα μεσημέρι.

Τέλος, έκανε λόγο, πως η ποσότητα του καυστικού υγρού που δέχθηκε η 34χρονη μπορεί να της κόστιζε τη ζωή.

 Εμμονή εναντίον της βλέπει η 34χρονη

Εμμονή βλέπει η 34χρονη πίσω από την επίθεση εναντίον της με καυστικό υγρό κατευθύνοντας τις έρευνες για τον εντοπισμό της μαυροφορεμένης δράστιδας προς το επαγγελματικό της περιβάλλον με προσωπικά κίνητρα. Ο δικηγόρος της Απόστολος Λύτρας ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Θεωρεί ότι μπορεί να προέρχεται από κάποιο άτομο που απλά είχε κάποια εμμονή μαζί της χωρίς να γνωρίζει του λόγους. Σε συνδυασμό όμως με το ότι γνώριζε πάρα πολύ καλά τον χώρο της εργασίας της".

Τόσο το Σάββατο, όσο και την Κυριακή οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφάλειας Καλλιθέας είχαν ολιγόλεπτες συνομιλίες με την 34χρονη που συνεχίζει να νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα στο Θριάσιο.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων από το κινητό της 34χρονης, οι αστυνομικοί συνεχίζουν να συγκεντρώνουν και να εξετάζουν βίντεο από κάμερες ασφαλείας που μπορεί να έχουν καταγράψει τις κινήσεις της μαυροφορεμένης γυναίκας.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε σχετικά: "Επειδή βγήκε η κοπέλα και φώναζε βοήθεια στραφήκαμε όλοι προς αυτήν και δεν καταλάβαμε προς τα που μπορεί να έφυγε. Αν έφευγε προς το δικό μας κατάστημα θα την έγραφε η κάμερα".

Σε κατάσταση σοκ παραμένουν συγγενείς και φίλοι της 34χρονης, που δεν μπορούν να υποπτευθούν ποιο μπορεί να είναι το κίνητρο της επίθεσης".

Οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφάλειας Καλλιθέας αναμένεται να έχουν νέες συνομιλίες με την 34χρονη ευελπιστώντας ότι θα καταφέρουν να οριοθετήσουν τις έρευνες τους για τον εντοπισμό της γυναίκας που κρύβεται πίσω από την επίθεση.

Νέα μαρτυρία για την επίθεση με βιτριόλι: Έβλεπα μια γυναίκα να κινείται ύποπτα επί 5 ημέρες

Νέα στοιχεία έρχεται να προσθέσει στην υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι εις βάρος της 34χρονης Ιωάννας, στην Καλλιθέα, η μαρτυρία ενός πρώην αστυνομικού που σύχναζε δίπλα από την επιχείρηση.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο δελτίο του Alpha, ο αστυνομικός υποστηρίζει ότι για πέντε ημέρες πριν την επίθεση, έβλεπε μία μελαχρινή γυναίκα που κινούνταν ύποπτα να βρίσκεται καθημερινά στην περιοχή. 

Οι αρχές συνεχίζον να ερευνούν εξονυχιστικά τις συνομιλίες στο κινητό τηλέφωνο της 34χρονης αλλά και τους λογαριασμούς της στα κοινωνικά δίκτυα, επιχειρώντας να φτάσουν στα ίχνη της δράστιδος.

Κι ενώ η ίδια η κοπέλα συνεχίζει να λέει ότι δεν υπήρχε κάτι στην προσωπική της ζωή το οποίο να δικαιολογούσε τέτοια επίθεση, η ψυχολόγος Μάγδα Δασκαλάκη μίλησε στον ΣΚΑΪ για την ψυχοπαθολογία του δράστη που επιτίθεται με οξύ.

«Με βάση τα στοιχεία από την επίθεση, βλέπω μια διάθεση σαδισμού από την πλευρά της δράστιδος. Βλέπω μια γυναίκα με εμμονή, που ήθελε να διαπράξει αυτή την επίθεση εναντίον της 34χρονης», είπε η ψυχολόγος, σημειώνοντας ότι η δράστις ήταν αποφασισμένη, ασχέτως αν τελικά η αποτρόπαια πράξη της μπορούσε να οδηγήσει στη σύλληψή της.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα