Ήταν επαγγελματικό χτύπημα με σκοπό τη δολοφονία της 34χρονης

Ήταν επαγγελματικό χτύπημα με σκοπό τη δολοφονία της 34χρονης

Προσπαθεί να ταυτοποιήσει στο μυαλό της τα μάτια της μασκοφόρου που της πέταξε το βιτριόλι το πρωινό της περασμένης Τετάρτης, το θύμα της νοσηρής επίθεσης, η 34χρονη Ιωάννα, η οποία εχθές υποβλήθηκε στην πρώτη χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης προσώπου.

Η μνήμη της όμως σε αυτή τη φάση που έχει υποστεί και τη νάρκωση του χειρουργείου, δυσκολεύετε να την βοηθήσει, καθώς είναι και σε κακή ψυχολογική κατάσταση, σύμφωνα με τον δικηγόρο της Απόστολο Λύτρα, ο οποίος την επισκέφθηκε στο νοσοκομείο.

Συγκλονισμένος εμφανίσθηκε στο dikastiko.gr,  o γνωστός δικηγόρος της Αθήνας, αν και έμπειρος νομικός, από το πρωτοφανές περιστατικό και είναι σε στενή επικοινωνία με την αστυνομία για την πορεία των ερευνών.

Ο δικηγόρος ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν έχει καμία σχέση με την εντολέα του ο καβγάς που φέρεται να έγινε μερικές μέρες πριν την επίθεση στην πολυκατοικία που ζει η εντολέας του και το οποίο ανέφεραν σε τηλεοπτικό σταθμό γειτόνισσές της Ιωάννας.

«Είναι άσχετο το περιστατικό αυτό με την νεαρή κοπέλα. Μιλάμε για μια όμορφη κοπέλα, γεμάτη χαρά για τη ζωή, μεγαλωμένη μέσα σε μια καλή οικογένεια με αγάπη και δέχθηκε μια δολοφονική επίθεση που δεν έχει άλλοθι ούτε προηγούμενο… Της έκαψαν όλο το πρόσωπο έχει μπροστά της ένα Γολγοθά με χειρουργεία και την σημάδεψαν για πάντα» αναφέρει.

Επαγγελματικό χτύπημα

«Την επισκέφθηκα στο νοσοκομείο, είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και ως όφειλα την ρώτησα κάποια πράγματα. Μου ανέφερε ότι όταν πήγε στην εργασία της να πάρει το ασανσέρ βγήκε μία μάλλον γυναίκα – δεν είναι σίγουρη – και της πέταξε το καυστικό υγρό στο πρόσωπο και άρχισε να τρέχει. Δεν της είπε κάτι. Δεν υπήρξε διάλογος κανένας».

«Επέμεινε και σε μένα ότι δεν είχε διαφορές με κανέναν. Δεν είχε κάποια αντιζηλία. Δεν ξέρει τι έχει συμβεί και όλα έγιναν με τέτοια ταχύτητα που πιστεύει ότι ήταν γυναίκα, η οποία αφού της έριξε μεγάλη ποσότητα του υγρού στο πρόσωπό της, άρχισε να τρέχει» υπογράμμισε ο κ. Λύτρας.

Αναφερόμενος στην ποινική μεταχείριση της δράστιδος, την ενέργεια της οποίας αποκάλεσε επαγγελματική, πιστεύει ότι είναι προσωπικό θέμα της ίδιας της δράστιδος, μελετημένο και εκτελεσμένο από την ίδια και από τα μέχρι τώρα στοιχεία, δεν πρόκειται για πληρωμένη δολοφόνο που χρησιμοποιούνται σε ξεκαθαρίσματα λογαριασμών.

«Η βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη τιμωρείται μέχρι 10 χρόνια κάθειρξη. Μίλησα με καθηγητή πανεπιστημίου Χημικό αλλά και γιατρούς. Η ποσότητα παίζει ρόλο. Η απαγγελία της κατηγορίας άμα τη σύλληψη της δράστιδος του συγκεκριμένου εγκλήματος θα πρέπει να είναι η απόπειρα ανθρωποκτονίας. Είμαι πεπεισμένος ότι ήθελε να τη σκοτώσει…», κατέληξε ο κ. Λύτρας.

Το πρώτο χειρουργείο

Στο μεταξύ, την ώρα που οι αστυνομικοί διεξάγουν επίπονη έρευνα για να βρουν απαντήσεις που θα τους οδηγήσουν στη σύλληψη της δράστιδας της νοσηρής επίθεσης με βιτριόλι εναντίον της όμορφης Ιωάννας, η διευθύντρια πλαστικής χειρουργικής στη Μονάδα Εγκαυμάτων του «Θριασείου» Μαρία Καλοφώνου, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου χειρουργείου ξεκαθαρίζει ότι «η κοπέλα δεν θα γίνει τελείως καλά, το ξέρει και η ίδια. Το δέρμα είναι ένα όργανο που δεν μπορεί να αποκατασταθεί τελείως».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα