Οι καβγάδες και οι καταγγελίες πριν την επίθεση στην 34χρονη με το βιτριόλι

Οι καβγάδες και οι καταγγελίες πριν την επίθεση στην 34χρονη  με το βιτριόλι

Επίσημα, η 34χρονη γυναίκα που δέχθηκε την σοκαριστική επίθεση με το βιτριόλι στην Καλλιθέα, δεν έχει δώσει ακόμη κατάθεση. Κι αυτό διότι η κατάσταση της υγείας της δεν το επιτρέπει.

Η άτυχη γυναίκα, ωστόσο, προσπαθεί να δώσει όσα περισσότερα στοιχεία μπορεί στις Αρχές, ώστε να ξετυλιχθεί το κουβάρι και να φτάσουν στην ταυτότητα του ανθρώπου που της κατέστρεψε την ζωή, εκτοξεύοντάς της το βιτριόλι.

Η ίδια έχει πει: Με κοίταξε για δευτερόλεπτα στα μάτια μια μαυροφορεμένη γυναίκα που εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά μου, ενώ ετοιμαζόμουν να μπω στο ασανσέρ και αμέσως μετά μου πέταξε το καυστικό υγρό. Προσπαθώ να θυμηθώ εάν την γνώριζα από κάπου. Φορούσε χειρουργική μάσκα και ήταν καλυμμένα έτσι τα χαρακτηριστικά του προσώπου της. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μου έκανε κακό

Οι καβγάδες και οι καταγγελίες πριν το περιστατικό με το βιτριόλι

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, που μετέδωσε το Star, προκύπτει πως την τελευταία πενταετία, η άτυχη γυναίκα είχε μεταβεί σε αστυνομικά τμήματα λόγω επεισοδίων που είχαν σημειωθεί με συντρόφους της.

Έτσι, οι Αρχές περνάνε… από κόσκινο κάθε επαφή της τόσο στο πρόσφατο, όσο και στο… όχι και τόσο πρόσφατο παρελθόν. Οι δύο μαυροφορεμένες γυναίκες, πάντως, που φαίνονται στο βίντεο, εξακριβώθηκε πως δεν έχουν σχέση με το περιστατικό.

Φυσικά θα πρέπει αν σημειωθεί πως τίποτε, ό, τι κι αν έχει γίνει, δεν μπορεί να δικαιολογήσει μια τόσο σκληρή, δολοφονική επίθεση, όπως αυτή με το βιτριόλι.

Λίγα δευτερόλεπτα αρκούσαν για να καταστραφεί μια ζωή…

Τα βίντεο που περνούν από… κόσκινο οι Αρχές, έχουν συλλεχθεί από παρακείμενα κτίρια.

Δείχνουν την γυναίκα να μπαίνει στο κτίριο όπου στεγάζεται η εταιρεία στην οποία εργάζεται και λίγα δευτερόλεπτα μετά φαίνεται να βγαίνει τρέχοντας, αφού έχει δεχθεί την επίθεση…

Εν τω μεταξύ, η 34χρονη, μέσα από την παρουσία της στα social media έδειχνε πως είναι μια γυναίκα που χαιρόταν την ζωή. Ταξίδια, έξοδοι με φίλους, ξεγνοιασιά.

Εικόνες χαράς και αγάπης, με την ίδια να μην μπορεί -φυσικά- να φανταστεί τι θλιβερό παιχνίδι της επεφύλασσε η μοίρα…

«Όλο της το πρόσωπο καμένο από το βιτριόλι! Δεν είναι σίγουρη αν της επιτέθηκε γυναίκα»

“Το πρόσωπό της είναι όλο καμένο”. Με αυτές τις λίγες λέξεις, ο δικηγόρος της 34χρονης που δέχτηκε την βάρβαρη επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα, συνοψίζει το δράμα της.

Στην εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega, μίλησε ο Απόστολος Λύτρας, το απόγευμα της Παρασκευής, 22.05.2020, περιγράφοντας το σοκ και τις ζημιές που έχει υποστεί η νεαρή γυναίκα από την επίθεση με το βιτριόλι.

«Είναι στο χειρουργείο. Γίνεται το πρώτο χειρουργείο. Την είδα το μεσημέρι. Δεν θέλετε να περιγράψω την κατάστασή της. Είναι καμένη σε όλο της το πρόσωπο, στο αριστερό της χέρι, στο σώμα της. Είναι σε τραγική κατάσταση και σοκαρισμένη. Το πρόσωπό της είναι όλο καμένο. Κάνουν υπερπροσπάθεια οι γιατροί να σώσουν την όρασή της. Η τελευταία ενημέρωση που είχα ήταν ότι σε αυτές τις περιπτώσεις θα υπάρχουν πολλά χειρουργεία και στο μέλλον», σημείωσε ο κ. Λύτρας.

«Αντιλαμβάνεστε ότι είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Εγώ ως όφειλα την ρώτησα κάποια πράγματα. Το μόνο που ανέφερε ήταν αυτό που ήδη γνωρίζετε, ότι όταν πήγε στην εργασία της να πάρει το ασανσέρ βγήκε μία μάλλον γυναίκα – δεν είναι σίγουρη – και της πέταξε το καυστικό υγρό στο πρόσωπο και άρχισε να τρέχει. Δεν της είπε κάτι. Δεν υπήρξε διάλογος κανένας», πρόσθεσε.

«Μου είπε ότι πιστεύει ότι ήταν γυναίκα, η οποία αφού της έριξε μεγάλη ποσότητα του υγρού στο πρόσωπό της, άρχισε να τρέχει», επεσήμανε ο ίδιος.

ή μεταχείριση και τα σενάρια για την επίθεση στην Καλλιθέα

«Υπάρχει μια ιδιομορφία. Η βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη τιμωρείται μέχρι 10 χρόνια κάθειρξη. Μίλησα με καθηγητή πανεπιστημίου Χημικό αλλά και γιατρούς. Η ποσότητα παίζει ρόλο. Αν με ρωτάτε, θεωρώ ότι όταν βρεθεί αυτός ή αυτή που έκανε το συγκεκριμένο έγκλημα πιστεύω ότι αυτή θα πρέπει να είναι η κατηγορία, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, πιστεύω ότι είχε σκοπό να της αφαιρέσει τη ζωή», τόνισε ο κ. Λύτρας.

«Εμένα μου μετέφερε ότι δεν ξέρει απολύτως τίποτα, δεν είχε διαφορές με κανέναν. Δεν είχε κάποια αντιζηλία. Συνεπώς μου είπε ότι δεν ξέρει τι έχει συμβεί. Θα συμφωνήσω ότι αν γνωρίζει το οτιδήποτε θα πρέπει να το πει και να βοηθήσει τις Αρχές», συνέχισε ο ίδιος.

«Υπάρχει ένα περίεργο θέμα. Μπορεί πράγματι να μιλάμε για μια αντιζηλία, κόντρα, κάτι προσωπικό, αλλά έτσι όπως έχει γίνει το συγκεκριμένο χτύπημα, χρειαζόταν επαγγελματισμό», κατέληξε ο κ. Λύτρας

Στοιχεία και καταθέσεις συλλέγουν οι αστυνομικοί για την σοκαριστική επίθεση με το βιτριόλι

Να κερδίσουν όσο περισσότερο χρόνο μπορούν μέχρι η 34χρονη Ιωάννα να είναι σε θέση να δώσει ολοκληρωμένη κατάθεση για την επίθεση σε βάρος της με βιτριόλι προσπαθούν συλλέγοντας συνεχώς στοιχεία και καταθέσεις οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Αθηνών αλλά και του τμήματος ασφαλείας της Καλλιθέας.

Όσοι οι ώρες περνούν, πάντως φαίνεται ότι το πρώτο σοκ που υπέστη η 34χρονη γυναίκα αρχίζει να υποχωρεί. Στη δεύτερη επαφή με τις Αρχές, φαίνεται πως η μνήμη της 34χρονης έχει αρχίσει να επανέρχεται.

Στο πλευρό της βρίσκονται από την πρώτη στιγμή ο δίδυμος αδερφός της και η μητέρα της, ενώ ο πατέρας της συνεχώς ενημερώνεται και αγωνιά για την κατάσταση της υγείας της.

Σήμερα οι αστυνομικοί θα επιχειρήσουν να μιλήσουν ξανά με την 34χρονη, ενώ μελετούν καρέ – καρέ τα βίντεο εστιάζοντας σε όσους έχουν καταγραφεί και μπορούν να βοηθήσουν στη λύση του μυστηρίου.

Όπως εκτιμάται η επίθεση ήταν προμελετημένη και επομένως όποιος το έκανε είχε πάει και προηγούμενη μέρα στη γειτονιά για να προετοιμάσει το χτύπημα.

Η πιθανότητα του συνεργού δεν έχει ακόμη αποκλειστεί, ενώ επίσης εξετάζεται εκτός από τον άνθρωπο που της έριξε το βιτριόλι να υπάρχει και ηθικός αυτουργός που σχεδίασε την επίθεση.

 

newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα