Θεσσαλονίκη: Άγρια επεισόδια με μολότοφ, δακρυγόνα και καμμένα αυτοκίνητα

Θεσσαλονίκη: Άγρια επεισόδια με μολότοφ, δακρυγόνα και καμμένα αυτοκίνητα

Μεγάλης έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με την κατάσταση να ομαλοποιείται γύρω στα μεσάνυχτα.

Ολα ξεκίνησαν όταν περίπου 150 άγνωστοι που συμμετείχαν σε πορεία που πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής για τη χθεσινή επέμβαση της ΕΛΑΣ στην πλατεία Καλλιθέας, κινήθηκαν από την πλατεία προς την οδό Ολυμπιάδος και πέταξαν περίπου 20 μολότοφ προς τους αστυνομικούς.

Η κατάσταση ξέφυγε, στήθηκαν οδοφράγματα και από τις μολότοφ προκλήθηκαν φθορές σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή. Συγκεκριμένα 5 αυτοκίνητα έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές με θραύση των παρμπρίζ, ενώ τουλάχιστον άλλα δύο έχουν καεί ολοσχερώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη δέκα προσαγωγές από την Αστυνομία. Σε βάρος των ατόμων δεν προέκυψε κάτι και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι κουκουλοφόροι είχαν στα χέρια τους και εκρηκτικούς μηχανισμούς, αποτελούμενους από μια φιάλη με εύφλεκτο υγρό και ένα γκαζάκι αερίου (το οποίο εκρήγνυται με τη φωτιά), καθώς και μια κροτίδα μεγάλου μεγέθους η οποία πυροδοτεί το εύφλεκτο υγρό και το γκαζάκι

Από τις μολότοφ προκλήθηκαν φθορές σε έξι σταθμευμένα οχήματα.

thestival

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα