Η πονεμένη ψυχούλα της Αντζελίνας δικαιώθηκε - Ισόβια στον πατροκτόνο της Κέρκυρας

Η πονεμένη ψυχούλα της Αντζελίνας δικαιώθηκε -  Ισόβια στον πατροκτόνο της Κέρκυρας

Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία με δόλο, καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσπρωτίας τον 52χρονο που σκότωσε την Πρωτοχρονιά του 2019 την κόρη του, Αντζελίνα, στην Κέρκυρα.

Η  μητέρα του άτυχου κοριτσιού που βίωσε φρικτό θάνατο από τον ίδιο της τον πατέρα, μιλάει στο real.gr, για πρώτη φορά μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Νιώθει δικαιωμένη, αλλά η κόρη της δεν γυρίζει πίσω, λέει. «Είμαι μια κατεστραμμένη μάνα. Καμιά μανούλα να μη το ζήσει αυτό, να σου σκοτώνει το σπλάχνο σου ο φονιάς. Το κοριτσάκι μου δεν γυρίζει πίσω. Η πονεμένη του ψυχούλα δικαιώθηκε. Ευχαριστώ την ελληνική δικαιοσύνη που έκανε το έργο της».

Η τραγική μάνα δεν βρήκε τη δύναμη να κοιτάξει στα μάτια τον άνθρωπο με τον οποίο απέκτησε την Αντζελίνα και στη συνέχεια εκείνος της την στέρησε. «Δεν μπόρεσα να είμαι στο δικαστήριο να τον αντικρύσω. Η ψυχή μου υπέφερε και ακόμη πονάει, δεν είχα τη δύναμη. Τι να πω για το παιδάκι μου, το αγγελούδι μου, την Αντζελίνα μου, τα μάτια μου που μου τα πήρε και μας έκλεισε το σπίτι ο δολοφόνος. Δεν αξίζει να λέγεται πατέρας. Ας κοιτάξει ψηλά και ας ζητήσει συγχώρεση από το Θεό».

«Πάγωσε» το δικαστήριο

Η Αντζελίνα επισκέφθηκε τον πατέρα της στο σπίτι του στην περιοχή Αλεπού της Κέρκυρας, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς του 2019 για να του ευχηθεί «καλή χρονιά». Το κορίτσι εργαζόταν και διατηρούσε σχέση με τον Αλί από το Αφγανιστάν. Ο κατηγορούμενος της ζητούσε να διαλύσει τη σχέση αυτή και να επιστρέψει στο σπίτι.

Εκείνη την ημέρα, φαίνεται ότι ο πατέρας τσακώθηκε και πάλι με την κόρη του. Τη χτύπησε στο κεφάλι και την κοιλιά, με ένα μεταλλικό λοστό μήκους 50 εκατοστών. Η Αντζελίνα προσπαθούσε να ξεφύγει. Βγήκε από το παράθυρο του σπιτιού, εκείνος την ακολούθησε, την ακινητοποίησε και συνέχισε να τη χτυπάει μέχρι που πέθανε. Στη συνέχεια την έθαψε στην αυλή του σπιτιού του.

Η έμπειρη Έδρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσπρωτίας «πάγωσε» από τα όσα ακούστηκαν στην αίθουσα. Όπως περιέγραψε ο κατηγορούμενος, τη στιγμή που χτυπούσε την κόρη του με το λοστό, εκείνη του είπε «πατέρα σ’ αγαπώ». «Γιατί συνέχισες;» τον ρώτησε η πρόεδρος του δικαστηρίου, για να της απαντήσει «θόλωσα».

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο αλλοδαπός σύντροφος της Αντζελίνας, που είπε όσα η κοπέλα του εκμυστηρευόταν ό,τι περνούσε από τον πατέρα της. Η νονά της, που τη βάπτισε χριστιανή, περιέγραψε πόσο σκληρά δούλευε το κορίτσι, στα χωράφια, στην οικοδομική, ενώ αφηγήθηκε ένα περιστατικό άγριας βίας. Όπως είπε, μια μέρα που η Αντζελίνα επέβαινε στο λεωφορείο για να πάει στην πόλη της Κέρκυρας, ο πατέρας της την ακολουθούσε με τη μηχανή. Την κατέβασε από το λεωφορείο, την πήγε σπίτι της και την χτύπησε με τη λωρίδα. Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι κακομεταχειρόταν την κόρη του, ενώ η σύντροφος του δράστη είπε, ότι δεν είχε κακοποιητική συμπεριφορά και ήταν καλός και ήρεμος άνθρωπος.

Αφηγήσεις που θα λύγιζαν την τραγική μάνα αν τις ξανάκουγε, καθώς δεν μπορεί να συνέλθει από το χαμό του παιδιού της. «Κάθε μέρα κλαίω για την Αντζελίνα. Πηγαίνω στον τάφο της και κλαίω και της μιλάω. Της λέω πως ήθελα να την καμαρώσω νυφούλα ντυμένη στα λευκά και όχι στον τάφο. Δεν το άξιζε αυτό του παιδιού μου. Μας σκότωσε όλους ο φονιάς. Το παιδάκι μου ήταν καλό, ένας άγγελος, δεν είχε κακία για κανένα, όλο τον κόσμο αγαπούσε, έκανε όνειρα, έγραφε ποιήματα, πάντα ήθελε μια καλύτερη ζωή. Για αυτό ήταν στην Ελλάδα, για μια καλύτερη ζωή. Αλλά ο αμετανόητος φονιάς μου το σκότωσε. Στέρησε τη ζωή από το κορίτσι μου. Μας κατέστρεψε για πάντα. Η Αντζελίνα μου μας λάτρευε και μόνο αγάπη ήξερε να δίνει» λέει στο real.gr.

«Ας είναι η Αντζελίνα το τελευταίο θύμα»

Την ευχή να είναι η Αντζελίνα το τελευταίο θύμα μιας οικογενειακής τραγωδίας, κάνει η δικηγόρος της μητέρας της, κυρία Γιάννα Παναγοπούλου. «Οι γονείς και δη ο πατέρας από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, έχει το σπουδαίο ρόλο του προστάτη για τα τέκνα του. Τα εγκλήματα σαν και αυτό της Αντζελίνας, με θύματα παιδιά και δράστες τους γονείς, ενέχουν ιδιαίτερη απαξία. Η δικαστική απόφαση δικαίωσε την οικογένεια και οδήγησε στην παραδειγματική τιμωρία του δράστη αυτού του στυγερού εγκλήματος. Ας ευχηθούμε τέτοιου είδους αξιόποινες συμπεριφορές να μην επαναληφθούν και να είναι η άτυχη Αντζελίνα το τελευταίο θύμα» δηλώνει χαρακτηριστικά η κυρία Παναγοπούλου στο real.gr.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα