Συναγερμός στην Ηλιούπολη: 150 πιστοί ταμπουρώθηκαν σε εκκλησία

Νέα επεισόδια στο σήριαλ με τις συγκεντρώσεις πολιτών μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Ηλεκτρισμένη ήταν για αρκετές ώρες η ατμόσφαιρα στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία, στην Ηλιούπολη.

Στην εκκλησία Προφήτης Ηλίας στην Ηλιούπολη, περίπου 150 πιστοί μπήκαν μέσα και αρνούνται να βγουν. Σύμφωνα με το lawandorder.gr, στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις, που επιχείρησαν να πείσουν τους πιστούς να βγουν από τον ιερό ναό, ωστόσο οι συγκεντρωμένου, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, όχι μόνο αρνήθηκαν να αποχωρήσουν, αλλά επιτέθηκαν και στον διευθυντή της αστυνομίας.

Όλα ξεκίνησαν με αφορμή την απόφαση της Κίνησης Πολιτών Ηλιούπολης που κάλεσε σε συγκέντρωση στις 10 το πρωί της Κυριακής και σε «συμβολική Δράση, σχετικά με την καθαίρεση του αυθαίρετου κτίσματος-ναού. Στις 10:30 θα συναντηθούμε στην είσοδο του Υμηττού επί της οδού Μαραθωνομάχων, στην Ηλιούπολη Αττικής. Θα ανηφορίσουμε μέχρι τον Προφήτη Ηλία και θα προχωρήσουμε σε Δράση διαμαρτυρίας και συμβολική καθαίρεση του παράνομου κτίσματος. Αρχίζουμε εμείς και συνεχίζει η Πολιτεία, όπως έπρεπε να κάνει από την αρχή μόνη της. Φοράμε μάσκες, κρατάμε αποστάσεις και πλακάτ με το σύνθημά μας "Θέλουμε πίσω το δάσος μας και το παλιό παρεκκλήσι"», έλεγε η πρόσκληση.

Ο ιερέας κάλεσε σε «αντισυγκέντρωση» κι έτσι περίπου 150 πιστοί «κλείστηκαν» στο ναό, ενώ η κατάσταση στη συνέχεια εκτονώθηκε έπειτα από πολλές συστάσεις της αστυνομίας.

Ηλιούπολη επεισόδια εκκλησία

Κατά τη διάρκεια της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων της κίνησης πολιτών, υπήρξαν σύμφωνα με το ilioupolinews μικροσυμπλοκές διαδηλωτών με πιστούς, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως παρά την συμπλοκή, ο αρχιμανδρίτης του ιερού ναού αργίας Μαρίνας Ηλιούπολης Σεραφείμ Δημητρίου, συνέχισε κανονικά την υπαίθρια λειτουργία που τελούσε, χωρίς να διακόψει ούτε μία στιγμή το μυστήριο της θείας λειτουργίας, το οποίο διήρκεσε 3,5 ώρες.

www.dikaiologitika.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα