Κορονοϊός: Μαθήματα εξ αποστάσεως και για μαθητές αλλά και καθηγητές

Κορονοϊός: Μαθήματα εξ αποστάσεως και για μαθητές αλλά και καθηγητές

Το υπουργείο Παιδείας δίνει τη δυνατότητα άδειας ειδικού σκοπού και για το εκπαιδευτικό προσωπικό που απασχολείται σε όλες τις σχολικές μονάδες

Tροπολογία για τη μετάδοση μαθήματος σε πραγματικό χρόνο και νέα ρύθμιση σχετικά με την άδεια ειδικού σκοπού για εκπαιδευτικούς, κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας.

Η πρώτη ρύθμιση προβλέπει τη δυνατότητα της απευθείας μετάδοσης διδασκαλίας που πραγματοποιείται δια ζώσης και με τη δεύτερη ρύθμιση προβλέπεται πως η άδεια ειδικού σκοπού ισχύει και για το εκπαιδευτικό προσωπικό που απασχολείται με οποιαδήποτε μορφή εργασίας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Ειδικότερα με τη ρύθμιση για την εξ αποστάσεως εκπαίδευσης προβλέπεται η δυνατότητα ταυτόχρονης διδασκαλίας σε μαθητές που συμμετέχουν στο μάθημα με φυσική παρουσία και σε μαθητές που συμμετέχουν εξ αποστάσεως, σε περίπτωση επιδημικής νόσου.

Επιπλέον, προβλέπεται, σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, η δυνατότητα συνολικής σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, για όσο διαρκεί η έκτακτη ή απρόβλεπτη συνθήκη (π.χ. σε περίπτωση φυσικών καταστροφών). Επισημαίνεται ότι η διάταξη συντάχθηκε μετά από διαβούλευση με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα